Zdravo svima,
ja sam pravi amater na svim poljima, do pre 5-6 godina sam svako leto i par puta mesečno pomagao dedi i babi na selu, a onda su oni preminuli, ja se zaposlio...
Da ne teram forumašima suze na oči, sada stvarno nemam vremena da sejem i sadim ništa, a postao sam član ovog foruma prvenstveno da bih saznao kako da održavam njive i šume (ima ih skupa oko 6 hektara kod Zaječara) - žao mi je da gledam kako korov trnje i bagrem iz godine u godinu napreduje na njivama... (da ne pominjem tugu koja me obuzme svaki put kada u proleće odem u selo, otvorim kapije i zagazim u džunglu od trave koja je izrasla u dvorištu gde nekada nije ni jedna travka mogla da opstane pored mnogobrojne stoke i živine...
)
Inače, imam traktor IMT 542, prikolicu, korpu, kosačicu (koja se kači iza traktora) koja je doooosta zađala, 2x plug (jedna i 2 brazde), trodelnu drljaču, sejačicu žita...
Tanjiraču, Sunce skupljač (i verovatno još ponešto od mašina - morao bih da razmislim) smo prodali rodbini za simboličnu sumu, jer je bilo dosta ishabano, a teško da bi se kod nas to uskoro ponovo koristilo...
Dakle - očekujte uskoro pitanja - pametna i tupava, smislena i čudna...
Veliki pozdrav stubu ove države
Čitamo se na forumu...