Za motoriste, Koji motocikl vozite?

Gde ti je taj Dunav tehnicki? Vidjao sam dobar transalp crvene boje u LE, da nije to tvoj?
 
Kod metalne skole, ne moj je siv.
a0fec11630b3c3fb639649ff15518754.jpg


Послато са Mi A2 Lite уз помоћ Тапатока
 
Ima neko iskustva sa Suzuki DR 650, Kawasaki KLE 650 i Aprilia Pegaso 650 ? Neke mane, sta gledati prilikom kupovine itd.
Planiram prodaju Yamahe TDR koju imam jer treba uloziti u neke sitnice da prodje tehnicki, pa bih kupio nesto vece do 35kw a najcesce nailazim na ova 3 modela koja bi mi odgovarala.
 
Kawasaki KLE 500 ili KLR 650? Ako ti treba motor više orijentisan za asfalt, onda KLE 500 jer ima dva klipa i uglađeniji rad, manje vibracija. Ako ti treba motor za letnji put, onda gledaj ili KLR 650 ili DR650, imaju jedan klip i trebalo bi da je ogbiljenje bolje za letnji put. Aprilia Pegaso je više za asfalt nego za offroad.
Ja vozim KLE 500, može da se vozi po letnjem putu bez problema, ali je ogbiljenje malo mekše. Za asfalt je super motor, mirno i lako se vozi, jedino su kočnice malo lošije od ostalih motora, potrebno je navići se.
Prednost je i relativno jeftina registracija za KLE, koja je oko 100 evra dok je kod 650 modela par hiljada skuplja.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
KLE 500 pisao ove druge pa automatski stavio 650 :osmeh: Pa imace i off road do njiva ali bih se vise fokusirao na asfalt i neke relacije van grada. Kolika je potrosnja KLEu ?
 
Mom je potrošnja 7.8 prosečna na 1350 km. Ne vozim često, uglavnom po selu do centra i tako. S tim da mom treba da se našteluju karburatori I očisti vazdušni filter, to bi trebalo da smanji potrošnju. Najniža potrošnja je bila 6 litara, baš lagane vožnje. Moj je 1991. godište, ovi mlađi sa grejanim karburatorima bi trebali da imaju nižu potrošnju, bar mislim. Ako ćeš voziti sam, onda možeš da uzmeš KLE. Ali za dvoje i nije motor, vozio sam par puta saputnika i nije baš udobna vožnja.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Dosta onda trosi KLE. Odlican je transalp, samo sto je dosta skup.
Inace ja razmisljam da se manem motora. Skoro sam prvo hteo da se rasprostrem tudjom krivicom a odma posle toga jedan bocno zamalo da uleti u mene i okrenem se i nazad kuci. Sad u sred krivine covek razvuko konopac i vuce kravu preko puta. Sreca pa nije stigo da mi prepreci ceo put, a mozda i ne bi bilo strasno. Uglavnom nije mi prijatno kad dozivim tako nesto.
 
Pa sigurno bi nekad bilo i dvoje voli i zena da se provoza :osmeh:
Ja jos razmisljam, u ovaj TDR 125ccm koji imam ne bih ulagao dodatno sluzi me super za polje i ako nije klasican kros vec vise gradski enduro. Ali promenom zakona nmg da ga reg dok ne stavim zute migavce, ne stavim original far i prednji blatobran. Sa migavcima i farom je kupljen nisam tad obracao paznju da ce to smetati za tehnicki kasnije a blatobran sam stavio ja od ful krosa a stari je polomljen.
Tako da mi se ne ulaze novac u to. Prodam, dodam novac malo vise nego sto bih ulozio u ovaj i kupim nesto malo jace. Nisam ljubitelj brze voznje motora, vise mi treba zbog snage a i da bih vozio negde i zenu. Jer na TDRu to bas i nije preporucljivo :osmeh:
A Aco sto kazes jeste glava u torbi, to me je do sad uvek odvracalo od vecih motora. Skutere npr vozim od 2004, tu nisam imao nekih padova i udesa jer vozim normalno.
 
Ja sve manje i manje vozim, ne uživam više jer moram baš da pazim i zveram okolo. Zato i prodajem motor, ne osećam se sigurno uopšte. Svaki put kad idem u obližnji grad, mora neko ili da me iseče ili izleti ispred mene, bez toga ne može da prođe.
Na KLE je loše sedište, mekano i nije udobno. Za dvoje nije nikakav problem snaga motora, već gabariti i sedište. Sedište bi mogao da rešiš za nekih 50-80 evra da bude mnogo udobnije, ali gabarite mislim da ne bi mogao da rešiš :)
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
To za zmigavce i blatobran nije ni bitno za tehnicki. Bitno da su na broju samo. Ja sam skoro bio na tehnicki i proso bez problema. Jedino tablica kome je ispod repa mora da je stavi na nosac da bude vidljiva. Tako da ako ti samo to pravi problem jednostavno odi na neki drugi tehnicki.
 
To za zmigavce i blatobran nije ni bitno za tehnicki. Bitno da su na broju samo. Ja sam skoro bio na tehnicki i proso bez problema. Jedino tablica kome je ispod repa mora da je stavi na nosac da bude vidljiva. Tako da ako ti samo to pravi problem jednostavno odi na neki drugi tehnicki.

Bio sam na nekoliko tehnickih ovde, plus u Jagodinu na jednom mestu. Niko nece da prihvati. Kazu mnogo se razlikuje od originala.
 
Da li se n tehnickom pregledu slikaju skuteri? Moj ima par ostecenja koja cu izgleda morati da saniram...
876d0649f20262aa91862d4f4c721a87.jpg
de07822e0bc4941179820a39cce6f43e.jpg
d6438029157fa5f4077759a83608439c.jpg


Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
 
Sve se slika. Te ogrebotine nemaju veze, a za sediste ne bih znao. Mada za sediste je dovoljno samo da mu zalepis odozgo neki skaj i resen problem.
 
Kolega uzmi u ratmatranje i Freewind 650..Najpouzdaniji od svih koje si nabrojao..Izuzetno mali potrosac bez dečijih bolesti.Ja sam ga vozio 4 godine i ni jednu manu mu nisam nasao.
 
Nazad
Vrh