O cemu se radi.Da li neko ima-vozi MZ TS 250,treba mi par saveta oko istog?
Послато са Mi A2 Lite уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
O cemu se radi.Da li neko ima-vozi MZ TS 250,treba mi par saveta oko istog?
Pogledaj sajlu za gas da nije napeta i onaj sraf za ler gas olabavi, da spustis obrtaje.Jelda da se usled siromasne smese motor i vise greje.
Danas mi je jedan poznavalac MZ motora predlozio da podesim predpaljene i da to nema sanse koliko god citao razne manuale da sam odradim jer se tu radi o podesavanju u desetu milimetra i za to mi treba nekakav komparater sa nastavkom i probna lampica...da li se neko ovde mozda razume u to i pomogne mi.Ovaj strucnjak za MZ mi takodje pise da su njemu donosili skinuti motor od MZ-a da im on podesi paljenje.Ja sam inace podaleko od njega a ovde kom god majstoru pomenem takvo podesavanje sa tim komparaterom svak se smeje i kaze ma moze se to i bez toga podesiti i da kod mene motor je ok jer dobro vuce dobro pali kazu to je ok.Kako ce bit ok kad mi obrtaji na leru nikako nemogu ispod 2500 a i to nije stabilno nego sam dodaje gas pomalo.Motor uistinu vuce takoreci kida ali me brine da ne zeznem motor prvo sa ovom siromasnom smesom a posle i sa krivim predpaljenjem jer sam na forumu citao i da ovo lose podeseno predpaljenje unisti motor.Citao sam i da ljudi umesto ovog komparatera napravi im majstor na strugu nesto sto navare na svecicu takvih dimenzija da kad zavrnu na cilindar dobiju tu meru koju bih ganjali sa tim komparaterom ali meni sve to kao laiku mnogo komplikovano i nerazumnjivo.Najgore od svega sto je to objasnjenje na tom forumu bilo predstavljeno alo pre skoro 10 godina i sad kad i ja zelim da skinem taj manual ne radi link vise.
Koja boja svecice treba biti ako je smesa dobro potrefljena?
Pogledaj sajlu za gas da nije napeta i onaj sraf za ler gas olabavi, da spustis obrtaje.
Послато са Mi A2 Lite уз помоћ Тапатока
Tebi treba hitno ciscenje,stelovanje i vakumiranje, karbova.Proverio sam filter kad sam vec sve razbucao i cist je kao suza. Posto sam sve isproveravao ostalo mi je jedino to za prebogatu smesu i to ne na svim karburatorima vec samo neki od 4.