Za motoriste, Koji motocikl vozite?

Apn 6 i Trandza 600
296712ae3680176bb0634bbb832bc658.jpg

Jedno neobično pitanje: da li kaciga može da se pere iznutra? Prvenstveno pitam zbog onog stiropora/stirodura (ili već šta li je), koji je ispod sunđera i tkanine.

Bome ti njih nabroja Dobra je kawa, jeste krmača ali za putovanje izmišljena. Neka te dobro služi.

Sent from my Honor 9 using Tapatalk

Gledam nesto za TDM 850 i negde pise da je enduro, a negde da je turing. Meni ovako na izgled dodje nesto izmedju. Sad mene zanima jel sposoban on da se vozi po zemljanim seoskim putevima i neravninama? Kakvo mu je vesanje, jel upija dobro udarce?

Mislim da je TDM 850 previše težak i velikih gabarita da bi se vozio po neravninama i zemljanom putu, ni vešanje mu nije za to kao ni dimenzije točkova . TDM 850 je više turing motor nego enduro. Vozim KLE 500, ponekad po neravninama i mogu reći da nije naivan za takvu vožnju, posebno ako nemate iskustva u vožnji po neravninama. KLE je 20 kg lakši od TDM-a ali je i dalje težak za zemljani put.

Sent from my E6653 using Tapatalk

To sto je tezak i velikih gabarita mi uopste nije ni cudno. Gledam neki BMW enduro kao autobus velik. Medjutim ako vesanje nije odradjeno za takvu voznju, a i tockovi onda ne valja. Ja na TDM nisam ni seo pa nemam nikakvu predstavu.

Meni se nekako najvise svidjaju 4 cilindra. Mada su enduro motori uglavnom 1 ili 2 cilindra. Sad nesto gledam podatke za TDM i vidim da je prednji tocak 18", a zadnji 17". Mislili su verovatno i na losije puteve jer za asfalt prednji bude cak i manji od zadnjeg ili isti.

Jel može za nas koji nismo odmakli od apenca pojašnjenje šta znače pojmovi enduro, turing i slične oznake koji opisuju tip motora?::sramota::

Jel može za nas koji nismo odmakli od apenca pojašnjenje šta znače pojmovi enduro, turing i slične oznake koji opisuju tip motora?::sramota::
Најкраће речено ендуро су путни мотори са доста удобним ,усправним положајем седења,са дугоходним амортизерима,са опремом у виду заштите од ветра,разно разним додацима(грејачима ручки,носачима за навигацију,кофере) и пре свега су за отворене путеве и прелазак великих дистанци чак и ако се вози ван асфалтних путева и по изгледу су сличнији крос моторима.Док су туринг мотори ближи спортским моделима али имају мекше трапове,усправнији положај седења,углавном другачији волан,и прилагођени су за дуге вожње,али су нижи од ендуро мотора па нису за неке озбиљније силаске са пута.

Covek kupi motor, odradi prenos, odjavi ga i vrati tablicu, ali ga ne registruje ponovo na svoje ime. Koja je sad tu procedura kad bi ja hteo da kupim od njega i da ga registrujem na moje ime?

Nista,moras i ti da napravis sa njim kupoprodajni ugovor,i platis porez,ali pod uslovm da je na njegovom ugovoru pecat,da je on platio porez(automatski je on i vlasnik)i onda registrujes sa dva ugovora,tako sam ja teneru registrovao..ako porez nije placen,pravis ugovor sa vlasnikom u saobracajnog.

Kako sam ga ja razumeo da je porez placen jer ako ne plati onda ne moze da odradi prenos i da ga registruje na svoje ime. Znaci ja bi morao da placam porez i ako ga on nije registrovao u svom mestu?

Nazad
Vrh