laza
Član
Ne smeta cak sta vise ako je sa dodatkom bora doprinosi boljoj oplodnji.Ne smeta mu djubrivo u cvetu ?
Ja za subotu planiram prskanje, to ce mu biti drugi tretman ove godine, prvi je bio pre mesec dana..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne smeta cak sta vise ako je sa dodatkom bora doprinosi boljoj oplodnji.Ne smeta mu djubrivo u cvetu ?
Ja za subotu planiram prskanje, to ce mu biti drugi tretman ove godine, prvi je bio pre mesec dana..
U periodu cvetanja se i ne prska to je broj jedan. A insekticid je za sada jedini hemijski nacin borbe protiv cikade koja prenosi fitoplazmu, inace najaktivnija je u periodu posle cvetanja, i u tom cilju suzbijanja cikade vinogradari treba da nastupaju kao tim jer pojedinacna borba ne vodi nicemu. Zato obavezno stavljajte insekticid. "Preporučuj se preparat Talstar 10 EC, sa aktivnom materijom bifentrin u koncentraciji 0,05 odsto. Takođe i Todome 24-SC, sa aktivnom materijom buprofezin+fenpiroksimat u koncentraciji od 0,1%, kao i Elisa, aktivne materije buprofezin u koncentraciji 0,06%." Takodje su efikasni i preparati na bazi lambda-cihalotrina npr. megatrin, king, grom, kozak. Da napomenem da ti preparati nisu preterano skupi zato nemojte da stedite na toj stavki.Ako smem da kazem sve po PS skolski Lazo .
Primetio sam da posle cvetanja neki vinogradari i to iskusni ne stavljaju insekticid. Sta mislite o tome.
Odmah da kazem ja stavljam.
Moze.Prskano 15. juna kombinacijom cipkord, supernova, topas i pehar... Dal moze da sledece bude 10., 11. jula prskanje? Istom kombinacijom...
Ne.Da li postoji nesto za ose koje urnisu grozd cim pocne da se sara??