Da razumem sta kazes samo sto ja ne verujem u taj takozvani "dozvoljen" broj tretmana i duzine karenci. Iskreno mislim da se ti otrovi mnogo duze zadrzavaju u biljkama i njihovim plodovima i da onda to ljudi unose u svoj organizam i truju se.. Ali nisam strucan pa ne mogu da tvrdim, kako je tako je ne vredi se nervirati oko tih stvari..
Tebe plase ostatci pesticida, ako se postuje karenca nebih trebalo biti problema, komsija izvozi neku papriku i krastavce cinimise za Holandiju , procedura oko hemije je ubi boze ,,stroga,, npr nesme prskati totalom izmedju folija. Stavio sam stroga namerno pod navodnike jel je ustvari protokol takav da se ustvari postuju karence ,doze redosled vrste preparata skoro kao u svakom kalendaru prskanja, stim da nekoristi hemiju koja je zabranjena u EU ili samoj Holandiji. Total nesme koristiti jel se nadje u paprici prilikom analize koliko traze daku po pitanju ostataka pesticida, brale motika , spartac i ruke da vidis kako dobro dodju.
Mnogo vise se se mi trujemo zbog nesavesnih, i pogotovo iz drugih izvora industije hrane dodavanjem milion aditiva u sve sto se kupi u prodavnici,izduvnih gasova i svega ostalog . Moj deda je doziveo 90 god ali je jeo svoje sve, sir mleko, meso, jajce , vino, rakija ama bas sve, salama se kupila 3 godisnje. Prskao je takodje vinograd, pariku, itd a prodavnica sluzila samo za hlebac i ladno pivo.
Ni ja neverujem puno farmaceutsko-hemijskoj mafiji ali sta je tu je, postujem sto je napisano i nadam se da mi nece izrasti neki tumor ko lubenica na jetri.
Danas odradih zadnje prskanje i za dalje cemo da vidimo, uff sto je daleko septembar