Vinograd koji je zapušten, i koji se ne radi a ceni se kso garsonjera u Nišu

E sad frankovku je zapatila pepelnica verovatno zato što ima najveći list i groždje je najzagušenije...
Bilo kako bilo odradjen danas vanredni tretman....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa iskombinovao sam koktel od onoga što sam imaoSa cim ces tretirati sada .
Ne valja ako je temperatura visoka freziranjem oslobadjas vlagu i stvaras uslove za pepelnicu.Takodje pepelnice ima mestimicno.. Kazu mi da ne valja sto freziram vinograd, da prasina dize pepelnicu gore.. Sta mislite o tome ?
Znaci nije problem u prasini nego u oslobadjanju vlage koja u kombinaciji sa suncem stvara pepelnicu.. To mi potpuno ima smisla u odnosu na mit o prasini..Ne valja ako je temperatura visoka freziranjem oslobadjas vlagu i stvaras uslove za pepelnicu.
Pa merpan je išao za plamenjaču i crnu trulež.Sicko ajde ovo mi pojasni
Vivando je za pepelnicu
Sekvenca ima siri spektar za jabuku mu je osnovna namena cadjava krastavost a manje pepelnicu, a primeni pise za lozu da je pepelnica.
Jednostavno a u koju svrhu si stavljai sekvencu a ne nesto jasnije za plamenjacu makar i kontaktno sredstvo.
Preparat prvi put vidim a na osnovu aktivne materije deluje ok. Primera radi cuprablau-z koji ja obicno koristim ima 350 g/kg bakra a ovaj 500 bar tako pise. Sto se tice mesanja bakar se zvanicno sa vecinom preparata ne mesa. Ranije je postojao preparat trifmine (japanski) protiv pepelnice ali su ga ukinuli i sad preostaje samo sumpor koji je problematican na visokim temperaturama. Nezvanicno mesaju ga sa tilom, topasom, kristalom. Prozivodjaci preparata su se dosetili i vrlo cesto cete na preparatima videt da pise proveriti kompatabilnost s drugim preparatima u mini ogledu tako da rizik mesanja prebacuju na potrosaca.Dobih ovo u p. apoteci umesto blu bordo... Da li je dobro za zadnje prskanje i da li da pomesam sa jos necim za npr pepelnicu ili za nesto drugo?
![]()
Njet.A jel ima nesto da se ovaj bakar moze pomesati a da je za sivu trulez?
Dali u ovom stadijumu bobica moze da dodje pepelnica??Odustajem od bakra, videcu sta ce mi ponuditi za sivu trulez i pepelnicu i plamenjacu da nesto pomesam.. Jel ima neko predlog neki tako za 100litra da su pakovanja?
Pise da moze od 3 lista do sarka bobica... Trazio sam nesto samo da nije mankozeb jer vec dosta koriscen mozda i 1 vise nego sto treba...Na tragu ovoga da je dobio kaptan, zamolio bih iskusnije i bolje znance da prokomentarisu primenu kaptana u zastiti loze. Za voce kaptan ima siroku primenu ali nisam u programima zastite za lozu nalazio kaptan.
Kod mene se na lozi kod kuce jedne godine javila pepelnica krajem avgusta i u septembru pobelele bobice nije lepo ali nije ih unistilo nacisto... I u programima zastite pise da se sada prska i od pepelnice...Dali u ovom stadijumu bobica moze da dodje pepelnica??