Znas sta, ovo je godina kada moje znanje pocinje da sazreva, kada se stvari slezu I povezuju , naravno javljaju se I greske ...
Sto se tice broja prskanja I same cene to mi nije bitno, jer imam vremena a egzistencija mi je resena, ovi je amaterska stvar a ito je vinogradarcic pikilo samo za jelo. Bitno je da se ne trijemo, ali sada ploda jos I nema.
Moram ti reci da sam jako zadovoljan kako sam rezanje savladao a I za zelenu rezidbu sam se pripremio ....
Mnogo sam bas zahvaljujuci forumu naucio.
Moj ti je osecaj sada, kao kada neka ekipa se dobro utrenira I uigra I predje I u visi rang takmicenja I jedva ceka da nastupi ...
To ti je samnom slucaj, zimus sam teoretski se priremio I sad sto sam naucio jedva cekam da primenim.
Inace koliko sam shvatio za vingrad su najkriticniji maj I jun , a to je zastita pre cvetanja I posle cvetanja.
Loza buja a vreme lose ....sad eto tek razumem kad je Toma prica zavisi od ovoga od onoga , da zavisi I da to znaci da se mora cesce I jacim sredstvima prskati.
Entuzijast je slikovito napisao pred cvetanje u ovako losim vremenskim uslovima mora se najacim sredstvima I artijerijom delovati ....
Eto objesnjnja konteksta I zasto toliko zapitkujem, da nadomestim nedostatak iskustva ....