posto si odgovorio ti meni evo i odgovora na tvoje pitanje.sto se tice zemljisne zastite podrazumeva se da je zemlja tretirana nekim zemlisnim insekticidem granulastog oblika,Foksim,Galation,Radar,Force.podrazumeva se da je zemlja ispitana na sve analize zbog prisustva nemetoda i drugih bolesti.Preventivno posle sadnje mozes pustiti Benomil ili obavezno RIDOMIL .Zile zivica treba umociti u rastvor Previkura ili bala.To ti je nesto osnovno pre sadnje.Dalji tretmani zavise od vrste bolesti za koje postoji uslov za pojavljivanje.pri intezivnom porastu biljke akcenat se baca na zastitu lisca.Prva od bolesti koja se javlja je PEGAVOST LISTA.Dalje ide antrakoza onana napada od korena do ploda.pepelnica je tipicna za lis jagode.Sto se tice ploda on je najvise osetljiv na BOTRITIS ili SIVU PLESAN.Posebnu paznju treba obratiti na,,VLAZNU TRULEZ KORENOVOG VRATA,,.Sto se tice borbe protiv insekata tu bi kroz sistem trebalo pustiti neki insekticid zemljisnog delovanja zbog crva,zemljisnih sovica i drugih glodara.sto se tice insekata koji napadaju gornji deo biljke posebnu paznju treba obratiti na jagodinog rilasa ili cvetojeda.Dale tu su lisne vasi grinje i crveni pauci jedniod osnovnih stetocina gornjeg dela biljke.......OVO JE NESTO UKRATKO ZA TEBE PA TI SAM PROCENI SA KOJIM PREPARATOM TREBA DELOVATI,JA TI NECU REKLAMIRATI NI JEDAN ALI JA KORISTIM KONBINACIJU 3 ILI 4 PREPARATA TO SAM NAUCIO KAO PROIZVODJAC LUBENICA .IMAM PROVERENE KONBINACIJE I U APOTECI UVEK IDEM DA KUPIM CILJAN OTROV A NE DA MI ONI NA NJIHOV PREDLOG UTRPAJU NESTO STO ISTEKO ROK ILI IMAJU NAJVISE.TOLIKO ZA SADA.POZDRAV