YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Ja ih do sada nisam skidao niti ću.Ove žetve su mi ti tegovi značili samo tako.Njive suviše mokre i mekane,kamionka teret.Bez prednje vuče se nije moglo.Ipak je 400kg dobar teret da stisne prednju vuču i bolje prenese snagu traktora na podlogu.

ni ja ih nebi skidao, ali visa sila,ove godine u zetvi sam samo jednom palio prednju vucu nije bilo potrebe,vukao sam sa njim oko 14000 kg u dve prikolice,to mu i nije neko opterecenje

Kad imaš prednju hidrauliku ,a ostali neće da ne bi bruh dobili il ukočena leđa :osmeh: Ni ja moje ne planiram da skidam ni prednje ni u točkovima jer mi traktor uglavnom služi za tanjiranje i oranje. jednino što radi od lakših poslova je spremanje

Interesuje me da li kada orete koristite tocak ili orete bez njega i kako se steluje dubina ako se ore bez tocka. Interesuje me jer bi isao za vikend da probam da orem pa da znam da li da stavljam tocak ili ne i sta je bolje ?

Možeš da oreš i sa točkom i bez njega.Ja lično orem sa točkom jer ga imam.Nekako mi je "mirnije" oranje sa točkom.Kada oreš bez točka :poravnaš i ušteluješ plug naravno kući na betonu.Na njivi ga spustiš na ručicu do kabine skroz ,a na onu za fino regulisanje odrediš dubinu.Posle samo dižeš i spuštaš na onu do kabine i po potrebi diraš tu drugu ako ti treba promena dubine.I naravno posle malo oranja izađeš i došteluješ na toplinku da sve tri hvataju istu dubinu na postignutoj radnoj dubini.

Pa sve isto radiš kao što sam ti objasnio stim što točak spustiš da preuzme zadnji deo pluga,a prednji deo podešavaš toplinkom.U slučaju da radiš sa točkom ne treba ni da koristiš ručicu za fino štelovanje(ako nećeš).Kad jednom sve našteluješ onda na to dugme samo dižeš i spuštaš ceo dan.
Moj savet :eek:ri sa točkom.Našteluj na kurbli za točak zadnju glavu na koju dubinu hoćeš.potom ručicu za fino štelovanje stavi u srednji položaj i onda toplinkom našteluj prednju glavu na istu dubinu kao zadnju.Potom ako imaš ručicu za brzinu reagovanja plivajućeg položaja stavi u brzo.Takoori i na ono tvoje dugme samo diži i spuštaj.
Valjda sam išta bio jasan.

To bi trebalo da je ta za brzinu reagovanja hidraulika u radu tj. da kažemo plivajućem položaju.Ta ručica treba da ide dole-gore.Ima i ona što se uvrće u pravcu kazaljke na satu i suprotno a ona je za brzinu spuštanja i dizanja.

Da to je ta mala sto ide gore dole, ima mislim + i -. Sad sam tek video da mi je oracica zablokirala pa moram prvo to da rayvalim i razradim, jel neko radio to. Ova iyglkeda nije nikad ni koriscena pa samim tim ni mazana pa je zapekla

Razvalio sam je jos ne znam kako da izbijem onu osovinu sa zupcanikom i tamo izgleda ima neki lezaj. Uspeo sam da razmrdam onaj deo gde ide kardancic ali nema sanse da oce da se odvija na gore dole nego je zapekla, poceo sam strasno da se nerviram pa sam resio da sve ostavim za sutra inace nece dobro proci :osmeh:

Jedan savet za vozače Yto traktora: pregledajte sve cevi i creva oko motora jer usled trenja dolazi do njihovog propadanja. Ja sam imao problem na dva mesta. Jedno je cev od hidraulike volana a drugo cev od hladnjaka motornog ulja (ova cev je izuzetno tanka).

Traktor agregatiran sa nekom prskalicom:
ssl22300.jpg
ssl22301.jpg
ssl22307.jpg

Lepo izgleda ova kombinacija.

Ja sam pre par dana izmenjao sva creva od rezervoara do PVP i sva tri na PVP.Toliko su se stvrdla da su jednostavno postala krta kao da su od plastike.Takođe sam morao jednu cev od klime mrdati jer je češala o haubu i samo što nije probila.

Nazad
Vrh