YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Zapušen ti je filter hidraulike onaj mali,[/QUOTE]
Koji mali?I dali yto 1204 ima kardan na 1000obrtaja i kako se prebacuje?

Ja kad pitam majstore iz servisa,
majstore svijetli mi to a neznam šta je u pitanju,
a oni mi kažu ma nije to ništa,
ja pitam pa što svijetli kad nije nista
onda oni slažu face i kao da sam ja smotani malac sa 18 godina

Onda ih pitam za malu rućicu odmah sa desne strane sjedišta,a ta rućica ima 4 stepena,kažu meni majstori da ne treba to da diram uopšte,a ovdje sam negdje procitao da ona ima veze sa hidraulikom

najveci problem je sto i oni ne znaju pa ne znaju ni meni rec :udri:

Šta prvo gledati kao uzrok da kad je traktor dobro ugrejan jako sporo diže plug,a jednog momenta jedva i obrne plug.Kada dam veći gas brže diže ali i to je opet sporo.Ima li negde na 904 da se to šteluje ili da gledam nešto drugo.Ulje kompletno je menjano pre 400 sati rada.

Probaću ujutru da prvo očistim i isperem filter hidraulike.Ima ispod kabine u bloku hidraulike neki ventil pa ću probati i njega da odvijam i zavijam.Pored tog ventila ulazi ventil na kojem se iz kabine šteluje brzina spuštanja oruđa i zaključavanje hidraulika.Probaću to što ja znam i mogu pa ću napisati jer se išta promenilo.

- - - - - - - - - -

Filter čist kao suza,ulja ima i viška.Bez merenja uz konsultaciju zaključeno da je pumpa problem.Danas nije bilo tih problema jer se manje grejalo ulje.Nova pumpa oko 20000rsd ,a ima i nekih drugih varijanti za nešto manje para.Servis pumpe mi ne preporučuju jer je u pitanju aluminijumsko kućište i njegovo ojedanje tako da tu opravke nema.

YTO 904 mi je izgubio na snazi. Ima 1600 rs. Kada mu je teško uopšte ne dimi ali nema ni snage kao ranije. Dali je neko imao sličan problem?

Imao je moj komšija sa 120kom pre nekoliko u oranju. Gušio mu se i jako je slabo vukao, kasnije kako mi je rekao primetio je da mu se cev od goriva popustila i da je vukao vazduh i kad je zategao išao je odlično, tako da digni haubu i proveri sve redom

Da je negde popustilo , videlo bi se masno od goriva ali sve je suvo.
Inače danas mi je procurila cev od volana, izlizala se od trenja o drugu cev.

Nema covek sta tu puno da se pita,ako su filteri cisti a creva za gorivo cela (i nisu negde zapusena) onda ostaje samo skupo i skuplje odnosno PVP i dizne ili motor,mada je najverovatnije prva varijanta u pitanju.

Jesi li pogledao možda i onaj filter od iberlaufa.Čuo sam da se i on treba sa vremena na vreme očistiti jer ako zablokira guši traktor i tera ga da negde produva gde mu mesto nije.

Jesi li pogledao možda i onaj filter od iberlaufa.Čuo sam da se i on treba sa vremena na vreme očistiti jer ako zablokira guši traktor i tera ga da negde produva gde mu mesto nije.
Nisam rešavao ništa, jer nemam vremena. Orem 1 brzom i tako može da radi, mada sam primetio da se malko više greje nego obično. Ručica dodje do pola, mada to ranije nije bio slučaj.
Nisam znao da kod iberlaufa ima filter???

Ima na bloku ona crna kutija iz koje viri crevo za iberlauf.Tu ima neka dva filtera.Oni treba da skupe ulje iz izduva i vrate ga u karter.Znam da su ih neki vadili i spajali izduvno crevo iberlaufa nazad u sam karter???I za to kod mene ima dole priključak ali ja se stim ne želim zezati.Video sam dosta 904 u odličnom stanju i u dobroj snazi a da im kaplje ulje na iberlaufu.Kod svih su ti filteri bili skinuti.E sad ima li tu razlike od godišta do godišta ne znam.

Nazad
Vrh