YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Sad ce godinu dana kako imam YTO 554 i mogu da kazem samo reci hvale za njega.Dobar u prevozu,u spremanju je vukao spremac 2m,90 bez problema prvom brzom, u sejanju takodje se dobro pokazao.Vozim i ne stedim ga i nigde nije ni kap ulja pustio.

• Like
Reagovanja: YTO
Na 904 mi jako slab pritisak vazduha gura.Jedva bagura onih 0,3.Neće lepo da mi koči kamionka kao sa MTZ-om.Ima li načina da se pojača pritisak.Na kompresoru piše 100l/min i 0,8MPa,a on jedva gura na 0,3MPa.Proverio sam nigde ne pušta.

Necu bas biti od velike vajde ali da pokusam da pomognem..jedan moj kolega koji isto ima X904 mi je rekao da je promenio onaj deo gde se kaci crevo za duvanje guma (kako-li-se-vec-zove) i stavio "kijavac" zato sto mu je imao slab pritisak vazduha prilikom pumpanja guma,nakon toga kaze da vise nije imao problema odnosno pumpa ko zmaj, sigurno je to i kod nas ostalih ostalih problem odnosno fabricki je tako...
Mogao bi da probas da pozoves agrovojvodinu za savet.

Evo i ja da se prikljucim,i ja imam slican problem kao diklofen: i meni na 804 ne moze da nabije pritisak da mi sigurnosni ventil propusti,i zbog toga mi ne radi kocnica,ali ja nemam ugradjen manometar pa nevidim do koliko bara moze da nagura,mislio sam da je ventil crko,pa sam skinuo sa 554 pa sam stavio na ovaj,i ne radi ni sa njim,i to sto sam skinuo na 804 stavio na 554 i radi propusta na 6 bari,znaci ventil je ok.ali sta moze biti???

Ja se ne razumem ni u te mere.Kod mene ima sat u jedinicama MPa.Kada nagura na 0,4MPa onda gasi onu crvenu lampicu na kontrolnoj tabli.Recimo sa mtz-om na 5 bari koči samo tako a nagura i drži na 8 bari.Sa 0,3MPa neće da koči ni blizu dobro kao sa 5 bari na mtz-u.Zvaću sutra Agrovojvodinu da vidim može li se tu šta odraditi a da ne košta mnogo.

Pa dobro pitaj ih,ali ja sumnjam da je kod mene nesto oko kompresora jer ne cuje sa da bi pustalo negde...javi sta su ti rekli...

Pa ni kod mene apsolutno nigde ne pušta.Kako na traktorskoj instalaciji tako i na prikoličnoj.Možda je samo do nekog štelovanja na pljuckavcu?Čućemo sutra.

Moze da se steluje,meni su seviseri nastelovali na 6 bari ali nisam jos probao na kamionskoj kako koci,i namestili su mi druge pedale kocnica,da prvo koci prikolica pa tek onda traktor...

Moze da se steluje,meni su seviseri nastelovali na 6 bari ali nisam jos probao na kamionskoj kako koci,i namestili su mi druge pedale kocnica,da prvo koci prikolica pa tek onda traktor...
pa tako su i kod mene prepravili,kocio je extra! ali sad nemoze da napravi odgovarajuci pritisak.- matkoviczoran-: koliko ti je kostala glava kompresora?

Pritisak se steluje na rislang ventilu.Ima jedan sraf koji kada se doteze pritisak se pojacava,a kada se odvrce,pritisak se smanjuje.

Zvao ih jutros tj. zvao Roberta Šitea iz Agrovojvodine.Odmah smo odbacili mogućnost loše instalacije jer kad uveče nadruka 3 bara toliko i drži non-stop.Onda smo anulirali pljuckagvac(ventil) jer kako god da ga naštelujem pritisak je mali da bi on izbacio višak.Pošto nema dovoljno pritiska nema naravno ni viška koji bi propustio.E onda je sigurno do glave.....
Ja lepo poskidam sve cevi i skinem glavu.Pukao usisni ventil.Komadići prošli i oštetili kako glavu tako i sam klip kompresora.Ta oštećenja na klipu su za vazdušni kompresor manje bitna i iće tako.Ventil poseban nemaju kao ni glavu.Kupuje se znači ceo kompresor.
Potrudiće se da mi nađu samo glavu i to u što kraćem roku.Jako su uviđajni i ljubazni.Sve pohvale na račun Agrovojvodine i posebno Roberta Šitea.

Nemam pojma.Nisam pitao jer ta zamena ne dolazi u obzir kod mene.Kompletna glava je oko 6000rsd sa PDV-om.

ok.hvala ti,pa treba i ja da resim nekako. .... Evo i ja skinuo glavu kompresora,kod mene hvala bogu nije puklo nista,nego usisni ventil radi u oba smera,znaci ako dunem normalno radi,ali mogu i da povucem vazduh u kontra smeru,i bio tu komsija i kaze da je zbog toga.ali nasao sam i jos nesto,kod boce na gornjem delu ima jedno malo crevo nekih 25cm i to je izlizano ,e sad cu to lepo da zamenim ako cale donese iz grada,i ako bude sve isto,onda treba i ja glavu da menjam!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh