MDrasko
Član
imam pitanje za vlasnike 904 ke. Koliko imate obrtaja motora na ler gasu ? I koliki vam je pritisak ulja u motoru kada je motor vruc na leru ? Mozda su vam pitanja glupa ali meni bi pomogli odgovori.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na leru je oko 600-650 obrtaja.Kad je baš jače ugrejan i onda ga spustim na ler pokazuje oko 1 ,a pri gasu od 1800obrtaja oko 3.
Nije moguce da drzi na o.5 i manje(i tako radi),jer to je motor sa turbinom,i pri tom pritisku ne bi ulje moglo podmazivati turbinu,jer na nju ide dobar deo ulja u radu,a visoko je postavljena...a za pritisak traktora ispod 1 licno ne volim,npr na R65 cim padne pritisak ispod 1 u punom radu na leru(500 ob),ulje se menja,tj za zamenu je... kakve komentare imate na yto 554,traktor,iako je kinez,odradjen je bolje nego danasnji imt,licno svidja mi se,mali,okretan...ima li ga ko?A ja znam za rakovicu 120 koja već dvadeset godina ima pritisak ne preko 1,5bara u radu i ispod 0,5 bara na leru.Ne vidim da neki poso nije odradila,a uz to kapi ulja ne troši.
I kod mene je bizon.Nešto mi je bilo ostalo(oko 8l) i to sam sipao u IMT539 pa sam takođe primetio da mi kad je vruć drži manji pritisak.
U njoj je bio perkins i tako je radila sve te godine.Mislim da turbina nikad nije ni remontovana.Sat je bio ugrađen fabrički.Nije moguce da drzi na o.5 i manje(i tako radi),jer to je motor sa turbinom,i pri tom pritisku ne bi ulje moglo podmazivati turbinu,jer na nju ide dobar deo ulja u radu,a visoko je postavljena...a za pritisak traktora ispod 1 licno ne volim,npr na R65 cim padne pritisak ispod 1 u punom radu na leru(500 ob),ulje se menja,tj za zamenu je... kakve komentare imate na yto 554,traktor,iako je kinez,odradjen je bolje nego danasnji imt,licno svidja mi se,mali,okretan...ima li ga ko?