YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Prvi yto donešen na kamionu, njihovom, prikolice mi dovukao kolega jer bi meni trebalo 3 dana jahanja do NS-a i nazad a drugog yto-a sam doterao jer je značajno brži u odnosu na starog-prvog a i da mu napravim par motočasova usput.

2-3 evra po km na 100 i više km u jednom pravcu. Ja toliko ne mogu da zaradim gledajući svoje vreme a i posle toliko čekanja primaklo se oranje pa sam rešio da ga doteram peške zbog razrađivanja a i para.

@Vulkan Sajle možeš rešiti u firmi metal proizvod kod najlon pijace u NS-u. Oni ustvari i prave za AV.
Filtere pogledaj u prodavnici auto ili kamionskih delova po dimenzijama starih. Ako ti je filter ulja sad na traktoru kineski, sa oznakom JX0818A onda ti odgovara npr MANN W962/28
Filter goriva kineski CX 0810S zamenski npr Uniflux XN 36
Ja bih trebao da sad imam sve filtere sem prvog velikog za vazduh i za volan koji je verovatno metalni pa se za prvi put valjda može lepo oprati.
Svakako ću svračati da uzmem i njih dva i sajle koje nisu imali. Kad se desi radni dan da nisam na poslu (vrlo retko, plata od učinka) i da je veliki praznik pa po Šapcu tražiti po uzorku.
Takođe da se raspitam za sajle pa napraviti još jedan komplet i uvek imati retervnu i uzorak.
Senzor pritiska ulja u motoru i ac pumpu sam kupio. Neka stoje. I kaiševe.
Termostat nemaju ni delova za anlaser i alternator.
Šta još treba imati od delova koji stanu bez najave a da ne može da se vrati traktor kući i da ne prođe sezona (na primer setva ili žetva) dok se ne nabave i traktor proradi?
Možda nisu preskupi ni ulošci dizna, makar 1 kom da stoji.
Neki ventil u hidraulici?

Sem remenja, sajli i filtera mislim da ti ne treba ništa drugo. Eventualno kontakt brava i relej za anlasovanje. A dizne, ventili, ac pumpa... to ti ne treba. Pogotovo ac pumpa, to ide po par hiljada sati. Pre će stradati elementi u pumpi visokog pritiska (3-4000 rs).

Pumpu rashladne tečnosti i čašicu separatora nafte nemaju. Ide u kompletu.
Čujem da bi trebalo da odgovara od imt, čašica i prvi od 3 filtera nafte. Videću kad počnem. Da li ranije proveririti ventile šrafove glave motora. Stegnuti po knjizi ili malo jače?

Kod imt sam više puta menjao ventile i membranu na ac dok pvp nije morala da se dira do generalne. Ali su obe drugačije. Sa ovim nemam iskustva. Da li na yto ima neko sito na ulasku u pvp?
Podmazivanje joj direktno iz motora?

A da li ste se pridrzavali razrade traktora do 50 radnih sati ili ste ga odmah gurnuli u teske poslove?

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Neće nijednog mašini smetati malo laganih radova pa tek onda u teške.
Ja sam prvo hteo lovola pa kad su mi rekli da delove dže samo u bazi odustao sam zbog daljine. Od kud ti iz Šumadije ne kupiš traktor u Trgomenu?
Da, možda sad i nije navala za traktore u Agrovojvodina pa dobiješ brzo. Ja sam uzimao u vreme konkursa, republičkog i nekoliko gradskih. Ja sam konkurisao preko grad Šabac i prc, nisam imao dovoljno bodova za povrat. Za republički nisam hteo da pokušavam jer tek tu mislim da je namaštaljki puno a nisam hteo da jebavam firmu i da stoji kamion još dan dva da me šetaju po šalterima.
Da, još uvek mislim da je Yito verovatno najprovereniji kinez a i najskuplji. Traktor je bolji ne uvoznik. Ne znam da li su uvoznici drugih bolji. Trgomen hvale. A eto čujemo i ovde problem sitnice na kejsu. Samo lažu i odlažu.

Sem remenja, sajli i filtera mislim da ti ne treba ništa drugo. Eventualno kontakt brava i relej za anlasovanje. A dizne, ventili, ac pumpa... to ti ne treba. Pogotovo ac pumpa, to ide po par hiljada sati. Pre će stradati elementi u pumpi visokog pritiska (3-4000 rs).
Hvala, svugde pomažeš savetima koliko možeš.
Mislim da se bez kontakt brave ili releja može raditi koji dan traktorom. Ja bih se verovatno i snašao sam ili uz pomoć električara. To verovatno odgovara i od neke druge mašine ali svakako si me podsetio da dodam i to na spisak za kupovinu. Neka ima, lakše je zameniti istim nego karabudžiti ako nije preskupo.

Ima li blizu Agro roberta okrenuti sa velikim kamionom?
Iako mi nikako nije usputno, od kad me nisu poslati tu, zaboravio sam i gde sam dolazio u mlin i čini mi se još jedni veći silosi imaju sem milina? Zapamtio sam da je baš uređeno i čisto, za pohvalu.
On je verovatno jeftiniji od Agrovojvodine?

Ima ko prevozi euro po km pa do oko 2 eur /km,zavisi od kamiona.Meni treba nekih 7t gvozdja da stigne u toku sledece nedelje ,400km 450 eur.Pre mesec dana mi stiglo 3t gvozdja za euro po km,a tamo aprila mi stiglo jos par tona gvozdja za 1.5 eur po km.Pre 2 nedelje 7 tona nekog betona mi stiglo kilometraza bila 300km za 300eur,i to kamion sa sve dizalicom da skine betonske elemente,nisam morao ja nista raditi.Ne vidim sta je tu tako skupo,skroz fer cene po meni.Kupujete traktore za par desetina hiljada eura a tesko dati par stotina na prevoz,nejasno skroz,ali ok vasa stvar.

Neće nijednog mašini smetati malo laganih radova pa tek onda u teške.
Ja sam prvo hteo lovola pa kad su mi rekli da delove dže samo u bazi odustao sam zbog daljine. Od kud ti iz Šumadije ne kupiš traktor u Trgomenu?
Da, možda sad i nije navala za traktore u Agrovojvodina pa dobiješ brzo. Ja sam uzimao u vreme konkursa, republičkog i nekoliko gradskih. Ja sam konkurisao preko grad Šabac i prc, nisam imao dovoljno bodova za povrat. Za republički nisam hteo da pokušavam jer tek tu mislim da je namaštaljki puno a nisam hteo da jebavam firmu i da stoji kamion još dan dva da me šetaju po šalterima.
Da, još uvek mislim da je Yito verovatno najprovereniji kinez a i najskuplji. Traktor je bolji ne uvoznik. Ne znam da li su uvoznici drugih bolji. Trgomen hvale. A eto čujemo i ovde problem sitnice na kejsu. Samo lažu i odlažu.
Svideo mi se sto je skroz mehanicki traktor, prilicno je tezak za tu konjazu (YTO754) i jako mi se svideo zbog sirokih guma. Tvrde u Agrovojvodini da im je ogromna potraznja i da ne stizu da srede traktore. Prosle godine su prodali 400kom, a ove godine za prvih 6 meseci 300kom. Tvrde da nema sanse da odes sa kesom i da izvezes traktor koliko ja potraznja. Pretpostavljam da je najveci uzrok tome bio subvencionisani kredit, e sad sta ce biti u drugoj polovini godine, videcemo.

Sent from my SM-A556E using Tapatalk

A razrađivanje pred teške radove? A dosta si i upravu, grešimo i što ih kupujemo na ove cene poljoproizvoda.
Kad sračunam pšenicu ne znam dal sam 150 € u plusu a da je izdam arenda je u mom kraju i manja. To mi je pradeda, možda i čukundeda kupovao i od kako ja znam za sebe ( otac mi je umro kad sam bio prvi razred osnovne) nisu paljene. Oko 50 godina. Dok je bilo krava izvlačen je stajnjak. Od kako nema krava nikad nisu žetveni ostaci prodavani. Borim se da zadržim humus i ph. Imam prinose možda najbolje u selu. I sad da dam drugom da iscrpi i zakorovi njive za 10 € mesečno po ha? A i to mi je hobi, prosto volim uz razne zanate koje znam dovoljno za svoje potrebe. Iako je često mučno, ne ide uvek kako treba i planiram. Održaću je mojoj deci a oni neka izdaju ili prodaju jer je verovatno neće raditi. Ipak je mene i sestru prehranila dok od 8 razreda nisam otišao da kopam temelj i mešam malter pa u firmu. Nije sve ni u parama a i inflacija radi svoje.
Odgovor za Arkadija, miloš je otkucao u međuvremenu.

Аркадије, то са ценом превоза је постало борба за наплату када се ради о таквим километражама и терету. И сам то повремено радим, све ћеш добити али живе паре тешко на гомили.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

@Vulkan Možda se na manjim kinezima pre shebe vodena pumpa, ali i to se reši remontom. Pretpostavljam da je semering standardnog oblika a isto tako i ležaji. A ako traju pumpe kao i na većim kinezima onda ti ne treba na lageru jer će propasti od stajanja. Najbolje je prodrmati ventilator s vremena na vreme (što više rs, češće proveravati) pa kada se primeti luft, rastavljotka.
Na čašicu pazi a ako se shebe, možeš ubaciti komplet drugi filter od npr golfa dvojke (onaj sa priključcima za crevo fi 8) ili ubaciš kućište filtera od golfa keca, audia 80, fiat Tempra, Ford Eskort.... tj na fazon kao što su ti i ona dva gornja filtera pa će svi filteri biti isti.
Ac pumpa je klipna (nema membranu) a ventili su dugotrajni.
Sito bi moglo biti i na manjima kao što imaju i veći kinezi i to na ulazu u ac pumpu. Eventualno u okcu od creva (da ga hebem zaboravio sam gde je tačno). Ali se neće nikada zaprljati jer je posle prvog filtera.
Relej je namenski, nije std. Kontakt brava takođe. Ali ako ćeš se snaći, nemoj ni to lagerovati bzvz.
Cene u AR su uglavnom malo jače, koliko ja znam ali ne moram biti u pravu. Najjeftiniji je Panex AGM Čakovec (Hrvatska), ali jbg nisu baš blizu pa onda i granica....

Poslednja izmena:
Nešto sam zeznuo post.
Kolika je tu godišnja radna satnica kada su potrebni svi ti delovi za rezervu?
Pravim ozbiljne satnice sa traktorima i od rezervnih delova na stanju nemam ništa.
Drzim filtere goriva i ulje za dolivanje u transmisiju jer se gubi kroz vreme.
AKo nešto opauči brzo i lako se reši, da kupujem nešto što mi možda neće nikad trebati nemam viška novca.

Прошло је време лагеровања делова, поготово за западне тракторе. За јефтине тракторе још има смисла ако има више комада или су баш делови јефтини али исто тако квалитетни па треба више комада истог дела да те не би глава болела.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh