YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Evo za 15 godina nikada u životu nisam držao zadnje staklo otvoreno.. Na rusu mi čak šarke zaribale pa sam morao da ih razradjujem.

Uh kod mene matori. Neke loše navike od ranije. Il zadnje ostavi il bočna ta pa kad dođem ja haos teški, a ima ventilatore, klimu, šiber.
Ja leti klimu koristim jer je pakleno baš baš kad se usijaju ona silna stakla, a generalno ovako samo šiber i zakon je.

Ne bi išao više od 2x35, mogao bi i neki okretač.
Verujem da bi vukao i 3x30 ali skeptičan sam sto se tice trajnosti mašine.

Nije mi jasno zbog cega ljudi po svaku cenu gledaju da kupe trobrazni plug, a nemaju traktor za tako nesto. Ja sa rusom 820 vucem dvobrazni plug 75cm ukupnog zahvata. Vucem ga u svim uslovima i traktoru apsolutno nikad nije tesko. U odnosu na 3x30 sa kojim se krecem sporije, nemam razlike u potrosnji goriva i vremenu utrosenom po ha. I sa brazdom od 30cm tocak cepa oranje 10 cm

Nije mi jasno zbog cega ljudi po svaku cenu gledaju da kupe trobrazni plug, a nemaju traktor za tako nesto. Ja sa rusom 820 vucem dvobrazni plug 75cm ukupnog zahvata. Vucem ga u svim uslovima i traktoru apsolutno nikad nije tesko. U odnosu na 3x30 sa kojim se krecem sporije, nemam razlike u potrosnji goriva i vremenu utrosenom po ha. I sa brazdom od 30cm tocak cepa oranje 10 cm
Ima boga mi na vremenu kako ne... Ja imam vogela 3x35, pa jesenas nesto puno kukuruzovine bilo na jednoj parceli pa sam digao zadnju tablu da ne guši na točku... Majku mu nikako završiti 2.5 kj.
A isto ga vučem sa 82kom...ne vuče on njega toliko sporije koliko vise uradi sa 3 table.

@Vulkan ako bas želiš 3 glave, onda gledaj varijantu da 2+1 da možeš da skineš treću kad mu teško. A verujem da mu neće biti lako u nekoj ugazenoj zemlji.

3*35 nisam probao jer kod mene 820 nema sta da trazi sa njim, ako hoces da poores na neku pristojnu dubinu. 3*30 vremenski isto kao i sa ovim dvobraznim. Potrosnja takodje tu negde slicno mozda cak malo i u korist dvobraznog jer traktor znatno manje proklizava, a i ide na manjem gasu.

3*35 nisam probao jer kod mene 820 nema sta da trazi sa njim, ako hoces da poores na neku pristojnu dubinu. 3*30 vremenski isto kao i sa ovim dvobraznim. Potrosnja takodje tu negde slicno mozda cak malo i u korist dvobraznog jer traktor znatno manje proklizava, a i ide na manjem gasu. Nisam nikad merio u istoj parceli da bi stopostotno tvrdio da je tako.

Ja sa 82.1 vučem 2x40 cm, četvrtom zec (može i peta zec ali nije to to). Jedini problem mi je što ne mogu lepo razor da uradim pa se razmišljam da ga raširim na 2x44cm jer svakako neću brže od četvrte zeca. Malo sam razmišljao i mislim da bi sa tim zahvatom poboljšao razor jer bih imao pun zahvat u poslednja dva prolaza, ovako mi ostaje uzana traka 15-20cm za poslednji prolaz pa razor dobije na širini...

Ja sa 82.1 vučem 2x40 cm, četvrtom zec (može i peta zec ali nije to to). Jedini problem mi je što ne mogu lepo razor da uradim pa se razmišljam da ga raširim na 2x44cm jer svakako neću brže od četvrte zeca. Malo sam razmišljao i mislim da bi sa tim zahvatom poboljšao razor jer bih imao pun zahvat u poslednja dva prolaza, ovako mi ostaje uzana traka 15-20cm za poslednji prolaz pa razor dobije na širini...
Ja ovaj od 75 vucem petom. Ima jako zakrivljene daske, tako da sto ga brze vozis on lepse slozi, nije kao sa imt-om da baca na cetvrtu brazdu kad vozis brzo. Trobrazni trecom eventualno cetvrtom.

Nazad
Vrh