Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima boga mi na vremenu kako ne... Ja imam vogela 3x35, pa jesenas nesto puno kukuruzovine bilo na jednoj parceli pa sam digao zadnju tablu da ne guši na točku... Majku mu nikako završiti 2.5 kj.Nije mi jasno zbog cega ljudi po svaku cenu gledaju da kupe trobrazni plug, a nemaju traktor za tako nesto. Ja sa rusom 820 vucem dvobrazni plug 75cm ukupnog zahvata. Vucem ga u svim uslovima i traktoru apsolutno nikad nije tesko. U odnosu na 3x30 sa kojim se krecem sporije, nemam razlike u potrosnji goriva i vremenu utrosenom po ha. I sa brazdom od 30cm tocak cepa oranje 10 cm
3*35 nisam probao jer kod mene 820 nema sta da trazi sa njim, ako hoces da poores na neku pristojnu dubinu. 3*30 vremenski isto kao i sa ovim dvobraznim. Potrosnja takodje tu negde slicno mozda cak malo i u korist dvobraznog jer traktor znatno manje proklizava, a i ide na manjem gasu. Nisam nikad merio u istoj parceli da bi stopostotno tvrdio da je tako.
Ja sa 82.1 vučem 2x40 cm, četvrtom zec (može i peta zec ali nije to to). Jedini problem mi je što ne mogu lepo razor da uradim pa se razmišljam da ga raširim na 2x44cm jer svakako neću brže od četvrte zeca. Malo sam razmišljao i mislim da bi sa tim zahvatom poboljšao razor jer bih imao pun zahvat u poslednja dva prolaza, ovako mi ostaje uzana traka 15-20cm za poslednji prolaz pa razor dobije na širini...Nije mi jasno zbog cega ljudi po svaku cenu gledaju da kupe trobrazni plug, a nemaju traktor za tako nesto. Ja sa rusom 820 vucem dvobrazni plug 75cm ukupnog zahvata. Vucem ga u svim uslovima i traktoru apsolutno nikad nije tesko. U odnosu na 3x30 sa kojim se krecem sporije, nemam razlike u potrosnji goriva i vremenu utrosenom po ha. I sa brazdom od 30cm tocak cepa oranje 10 cm
Ja ovaj od 75 vucem petom. Ima jako zakrivljene daske, tako da sto ga brze vozis on lepse slozi, nije kao sa imt-om da baca na cetvrtu brazdu kad vozis brzo. Trobrazni trecom eventualno cetvrtom.Ja sa 82.1 vučem 2x40 cm, četvrtom zec (može i peta zec ali nije to to). Jedini problem mi je što ne mogu lepo razor da uradim pa se razmišljam da ga raširim na 2x44cm jer svakako neću brže od četvrte zeca. Malo sam razmišljao i mislim da bi sa tim zahvatom poboljšao razor jer bih imao pun zahvat u poslednja dva prolaza, ovako mi ostaje uzana traka 15-20cm za poslednji prolaz pa razor dobije na širini...