YTO

  • Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Ne odgovaraju redovne pumpe jer su braća kosooki sebe zaštitili svojim vanstandardnim merama pa moraš da kupiš isključivo namensku.
 
Na manjim je isto ko na Fotonu.

Ako je samo semering odvrni ona 4 srafa koja prolaze kroz telo pumpe, skini prednju ploču i tu ti je semering, potrazi po meri nije problem zameniti
 
Znam da je ranije bilo reči o kompresorima na YTO pa me zanima šta i kako jer se baš u kompresore ne razumem mnogo.
Primetio sam da vrlo slabo duva i slab pritisak vazduha tera ka ventilu i boci. Kada se upali da radi sam kompresor je hladan odma a glava se malo greje dok se potisna cev u momentu toliko ugreje da je vrela haos. Skinuo sam potisnu cev sa glave kao i onaj sigurnosni ventil da pogledam i vidim da je u samoj glavi neka kao garež i ulje kao emulzija i jako lepljivo. Samu glavu nisam skidao pa ne znam šta bi tu moglo da se dešava i šta mi je činiti.
 
Vozio sam komšijin YTO 454, nov kupljen prije mjesec dana, a kako i ja sebi planiram da uzimam, baš sam htio da ga probam.
Nekako mi je trom, nema neke oštrine na gasu. Uzbrdo (onako popriličan nagib, livada) mi se jednom uguši u prvoj brzoj sa praznom prikolicom iza. Možda su bili mali obrtaji.
Pišu da ima dosta snage i više nego što piše (45ks). Očekivao sam da ide bolje. Možda je pretežak za tu snagu. Ja navikao na 539 koji uz tu stranu čini mi se bolje ide.
 
Verovatno si primetio da je dosta brži od fergusona i da svakom brzinom ide bar 20% brže od ferge..naspram 542 sa 5 brzina i 30% brži..al zato kinez u sporohodnim ima snage da se popne gde hoces
 
Tako je..
A inače jeste uštrojen na gasu, koliko god ga opteretiš nema dina ni grama, meni lično ne smeta više, navikao sam, a i ne bi da pokvari potrošnju koja je super mala za takav traktor..
 
Jel kome izbacivalo ulja iz prednjeg mosta? Mastan je dio oko čepa.
Bilo je odmah malo a nakon par sati rada kao da je izbacilo još?
 
IKCMlfh.jpg
 
Naravno ne može bez početnih problema.
Na YTO 454 termostat je odmah otvoren i traktor se veoma sporo zagrijava. Temperatura 50 a voda u hladnjaku je topla.
Da li je to kod svih tako? Jel ko mjenjao?
 
Nazad
Vrh