YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Pa na jedan par priključaka, na jedan dovod drugi povrat, onda imaš oba smera hidromotora u zavisnosti od toga na koju stranu gurneš ručicu. Ali opet ostaje problem to što se vraćaju same, moraš nekako da ih privežeš. I obrati pažnju na temperaturu ulja s obzirom da nema hladnjak istog, nije fabrički predvidjeno da radi dugo.

Namesten lancic i zakacim rucku lancicem unazad i radi bez problema
Samo moras paziti kako prikljucujes creva da recimo nebude kontra smer pa dodje do pucanja creva jel rucka moze i napred i nazad

Kakav je YTO 454 što se tiče stabilnosti na bočno prevrtanje? Sa standardnim tvorničkim razmakom točkova.
Može li recimo ići tamo gde je išao 539?
Ima li ko praktičnih iskustava?

stabilniji od 539
Duzi tezi jaci ferguson 1800kg on 2600kg
Na fergusonu 11.2 28guma na njemu 12.4 28 ima.prednju vucu
Ako si navikao na 539 a planiras da kupis kineza spremi se na navikavanje da je sve suprotno od 539..
Ako si navikao da se okrenes recicmo u setvi kocnica i odmah udjes u markir e sa kinezom to nemoze bas tako

Kupio sam skoro 454.
I navikavam se. Jeste dosta toga drugačije od 539 ili ti 533 kojeg mi imamo i kojeg ne mislimo prodavati.
Kupili smo ga ovdje u prodajnom centru u BiH.
Nažalost ovdje dolaze sa gumama 11,2x28 a prednje 7,5x16. Nema reverser već stari mjenjač 8/4 samo pomerene ručke u stranu.
Nema ni gramer sjedište. Ali zato je povoljniji nego model iz Agrovojvodine.
Nemamo mi mnogo posla, ali smo u brdima i dupla vuča izuzetno znači. A imao sam priliku ostvariti podsticaj od skoro 50% pa nisam htio propustiti priliku.
Sad me samo kopka smijem li ići s njim na sva mjesta gdje sam išao s 533.
Najviše radimo kosidbu, kupljenje baliranje i slično.
Ja sam merio širinu zadnjih točkova i čini mi se da je identičan kao na fergi.

Zavisi sta radis sa traktorom, nije toliko stabilan po meni na standardnoj sirini. Ako ne ulazis negde u redove gde treba da je uzak onda ga bolje prosiri. Kod mene je jedan kinez prosiren sa standardnih 165 na 175, a drugi na 185. Velika je razlika u osecaju stabilnosti cak i na 175 a i lepse mu stoji.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Koliko sam vodio za sljedeće proširenje treba zamjeniti obod feluge lijevi i desni a srce s tegovima ostaviti.
Jedino što tad ventil za duvanje dođe unutra.
Problem je i što se prednji trap onda ne poklapa, ne ide istim tragom.

Kao sto rece, samo dignes ceo zadnji kraj, srca ostaju na traktoru, tj na svijim stanama, samo obodima zamenis mesta i traktor je na 175 kod mene sa 12 gumama. Nece ti smetati prednjem trapu nista, vozim vec 2500 sati tako u svim operacijama..

Srdjane u brazdi se nece prevrnuti, posebno u ravnici, ne znam radis li u brdu koliko, ali ja sam u pocetku poceo sa standardnom sirinom da radim i kad sam se jednom umalo prevrnuo odmah sam ga prosirio sutradan. Razlika u voznji je odmah primetna a u brdu da ne pricam..

Zna li neko kako se podešava duplo kvačilo na YTO 454? Kod mene došao podešen tako da uopšte ne odvaja mala lamela tj. kardan stalno vrti ito ne bez tereta već goni roto kosu.
Zvao sam servis jer je u garanciji, rekli su doći. Serviser kaže da se to može i na polugama podesiti, vjerovatno će smanjiti prazan hod pedale i povećati delovanje na kvačilo. To mi se ne čini baš dobro rješenje jer je pogonsko kvačilo dosta visoko a s tim će biti još više.
Može li se kako podešavati s vana, bez rastavljanja traktora, kao što se na IMT podešava odozdo?

Gledao sam neke snimke na internetu. Izgleda da se podešava kroz bočne otvore, koji su tamo gde je kabina pričvršćena. Mora skinuti nosač kabine pa se onda dođe do otvora.

Kava su vam iskustva sa 604 da li moze da nosi prskalicu od 800 litara I ciklon od 1200 litara naravno Pune I jos neke mane I prednisti

Vidim u oglasima novi model od 70 ks jel se to sklapa kod nas, izadje oko 20tak hiljada sa pdvom, cini mi se da ima je stala prodaja u poslednje vreme

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Bio juče malo da ih obiđem na sajmu i prijatno se iznenadih.
Gledao sam x904 novi sa novim menjačem 40km/h i mehaničkim reverzerom, vratili su i mehaničku komandu spoljne hidraulike, nabacili dodatni rezervoar što sad ukupno ima 150l i najveće iznenađenje je cena.
Cene ovog traktora je 27000e sa sve PDVom.
Ne bi se iskreno razmišljao između ovog i bilo kog turčina ili rusa u toj snazi i sličnom cenovnom rangu.
Čekam neku zemlju ako mi iskoči, a ako se ne bude prodavala vrlo je moguće da će se uzeti ovakva mašina.

Nazad
Vrh