YTO

  • Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Sedeo sam i u novom tipu YTO sa ravnim podom, e kod njega sam bas bio razocaran kabinom, jedva se ulazi, i nema uopste mesta za noge. Npr. jedini nacin da iimam komforan polozaj nogu je
Jel to bila ova najnovija verzija gdje su ručice menjača sa strane.
U toj verziji ima 8/8 brzina, reverzer i sinhronizovan mjenjač. Neko reče da je papučica gasa malo bolje postavljena. Ta verzija je počela negdje u 2019 godini.
Jel u toj kabini išta popravljeno na ergonomiji?
 
Mislio sam na udobnost vozača. Ja kad ceo dan provedem u kinezu, sutradan nisam ni za šta.

Meni lično je lakše raditi sa 539, nemam kabinu.
U kinezu radim sa antifonima.
Visok sam 190 cm, 105 kg.😃
 
Darko dren necu da hvalim kineza imam novog yto 904 i sad da kazem da je bio bolji 577 sto sam imao,ne mogu se porediti ni po cemu...dobar je kinez ko ne radi mnogo.
 
904 je nešto drugo.
Kao što je drugo 454 sa kabinom kao što ima član Sremac.

Naravno da je sposobniji i jači od 539.
Ja pišem uvek otvoreno, nikakvih problema nisam imao sa 454, osim tih sitnica sa instalacijom. Prve godine sam malo sejao sa nodetkom. Prskao sam dve sezone sa njim dok nisam kupio veću prskalicu. U poslednje dve godine malo sam i orao sa njim, burazer više. sada uglavnom vozi prikolice i radi sa tarupom poljostroj.

Ne pravim nešto mnogo sati sa njim, oko 250 godišnje..
 
Poslednja izmena:
Jel to bila ova najnovija verzija gdje su ručice menjača sa strane.
U toj verziji ima 8/8 brzina, reverzer i sinhronizovan mjenjač. Neko reče da je papučica gasa malo bolje postavljena. Ta verzija je počela negdje u 2019 godini.
Jel u toj kabini išta popravljeno na ergonomiji?
Da, sedeo sam na sajmu 2019. rucice sa strane. Ako si kao ja visok (190cm) onda ti verovatno nece biti udobno. Ako si malo nizi onda mozda i mozes da prodjes. Sam polozaj je tesan, na ostatak nisam obracao paznju. Lovol je dalekoo ispred YTO po tom pitanju. Kao da su uzeli normalnu kabinu, podigli donji deo i napravili ravan pod bez podizanja gornjeg dela i krova
 
Poslednja izmena:
Ako si kao ja visok (190cm) onda ti verovatno nece biti udobno.
Ma ja sam kineski format (170cm, 75kg). Meni sigurno neće biti tjesno :) .
Ja sam i sjedio u jednom 2012 godište, ravan pod, al je čovjek zamjenio sjedište pa nisam siguran dal je to to. Ubacio od kamiona. Nakratko sam samo sjeo nisam vozio. Al čini mi se da su komande nekako preblizu. Pogotovo gas. Moraš nogu potpuno saviti, a to mislim da jako umara u dužem radu. Ručice menjača suviše nisko. Al navikne se valjda na sve.
Ja vagam da ga kupim, iskreno samo zato što je duplak i što je najjeftiniji. Ne radim mnogo pa kontam da me može poslužiti.
Sljedeći nivo bi bio možda TAFE 45.
 
Lovol je dalekoo ispred YTO po tom pitanju
Kakav je Lovol po ostalim stvarima. Motor, mjenjač, pouzdanost. Znam da nije kao zapadni traktori, al nije ni zadnje smeće valjda.
Vidimo sam u prodaji Lovol 524, ne izgleda loše. Malo mi smeta što su zadnje gume 24 inča. Instrumenti ko svemirski brod.
Iskreno meni je važnija pouzdanost nego izgled i masa tih instrumenata, radio i ostale sporedne stvari.
 
Kod nas nema tog 524 modela pa ne znam nista o njemu. Na YTO 504 i Fotonu 504 su motori identicni. Mehanicki mislim da su slicnog kvaliteta i stila izrade, npr pogledas zadnji kraj tesko je raspoznati koji je koji skoro isti traktori, glavna razlika je menjac - veci izbor brzina kod Lovola. Tafe 45 mi se dopada, nije savremen kao kinezi ali je mehanika stara i proverena MF koju poznaje svaki nas majstor. Ali su mu bas mnogo nabili cenu.
Najbolje se raspitaj za koji je u tvom kraju bolja servisna podrska i kakva su iskustva sa nabavkom rezervnih delova
 
Volilim ja da se šalim, omatorio čovek pa mu je samo do komendije, još ako mu leži to...
Znam da su ovi bolji od ferge ali kad vidim kakve sve mane im nalazite, odem do sela, pogledam pod šupu da vidim da ga nije neko ukrao i kažem: Lepi moj, pa ja tebi i mojoj komšinici nisam ni jedne mane našao, sem što puno koštate.
 
Zna li neko da li je pocela prodaja modela od 130ks sa novim tipom menjaca o kom je pisao kolega Matic, ovo sto se nudi na oglasima je 12/4 menjac sa max brzinom od 30 km/h.
 
Zna li neko da li je pocela prodaja modela od 130ks sa novim tipom menjaca o kom je pisao kolega Matic, ovo sto se nudi na oglasima je 12/4 menjac sa max brzinom od 30 km/h.
Ima sa ručkom sa leve strane koja je i reverzer i kao brzi je

Sent from my moto e5 using Tapatalk
moj od 120 ks, kupljen prosle god polovinom novembra je "brzi" model, ide 40 km/h. brzine su iste, to sa leve strane nije "i reverzer" nego kao "za nijansu brze" u jednom polozaju rucice, i "za nijansu sporije" u drugom polozaju rucice. na ovom desno menjacima ima R(rikverc), L(spora), M(srednja) i H(brza). Na drugom menjacu ima 1,2,3,4.

ista stvar je i sa 130ks

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока
 
Gledao sam nove YTO 454 ovdje kod nas u BiH. Uvozi ih direktno iz Kine.
Kabina, položaj volana i papučica mi se baš dopao. Pošto sam ja njihov format, vjerovatno su sve mjerili po sebi.
Ovo je neka kombinacija gde su ručice menjača prebačene na desnu stranu ali nema reverser već standardne brzine 8/4. Na jednoj ručki 1-4 a na drugoj L-H-R. I nezgodno su postavljene. Obe su iste visine i ova L-H-R smeta dok prebacujete ovu 1-4.
Nekako teško ide prebacivanje brzina. Probao sam na tri komada isto. Probao sam i na 604 koji ima reverser i valjda sinhroni mjenjača, i kod njega ide isto teško.
Da li je to kod njih tako normalno?
Hoće li se to malo razraditi vremenom?
Zna li neko dal ovaj 454 koji sam gledao ima sinhroni mjenjač?
 
Poslednja izmena:
Y72ljH3.jpg
 
Nazad
Vrh