YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Dok ne prođe tih 10sekundi pada li oruđe na dole?

Probaj:kada podigneš skroz oruđe da par puta brzo radiš gore-dole sa ručicom za fino štelovanje dubine.Isto sa podignutim oruđem probaj da skroz izviješ i zaviješ(par puta) onaj ventil za štelovanje brzine spuštanja i blokadu transpotrtnog položaja.To do pumpe nije nego do regulacionog ventila.
I meni je jedan dan počeo da sporo diže i dok nisam očistio filter i dobro "razdrmao" ručice nije proradilo.
To ti je moj laički savet da probaš jer to ništa ne košta.
Sugurno će se javiti i mnogo stručniji ljudi ali onda košta.

dali neko zna oznaku fradovog filtera za ulje za yto 804,prosli put nije bio frad pa sam uzeo neki drugi,a sad nemam broj od fradovog koji je bio . . .

Probaj:kada podigneš skroz oruđe da par puta brzo radiš gore-dole sa ručicom za fino štelovanje dubine.Isto sa podignutim oruđem probaj da skroz izviješ i zaviješ(par puta) onaj ventil za štelovanje brzine spuštanja i blokadu transpotrtnog položaja.To do pumpe nije nego do regulacionog ventila.
I meni je jedan dan počeo da sporo diže i dok nisam očistio filter i dobro "razdrmao" ručice nije proradilo.
To ti je moj laički savet da probaš jer to ništa ne košta.
Sugurno će se javiti i mnogo stručniji ljudi ali onda košta.
Negde je poceo da pusta ulje,a reg.ventil to koriguje...cest problem na monoblok rusima,rakovicama...verovatno je i do semeringa na klipu hidraulika ili na "kocki"

Regulacioni ventil treba zameniti,
@sviki
Zavrni ventil skroz i ostavi podignutu mašinu, i ugasi motor, ako spusti za minut dva onda je 100% taj ventil, ako će da drži do ujutru onda je ventil 0k, Da ti je oslabila pumpa ne bi ga dizo na leru, što ni ne valja da se radi sa hidraulikom kad se radi na leru, pumpa to nevoli i zbog toga strada

Sutra cu probati da zavrnem ventil, pa javljam sta se desava.

Problem je sto 99% majstora kaze nije to nista, samo teraj. Sta je da je, mene nervira, traktor je suv ko barut, sve se servisira na vreme ili cak pre vremena i koliko god to nekome bila sitnica ja hocu da to bude tip top.
Imam ja dobrog majstora, ali coveku glupo da mi uzima pare za ruke, ako je neka sitnica a ima puno rada oko toga, ali vec sam mu sto puta rekao ako ja trazim da rastavis traktor u sitna crevca zbog neke tamo gumice, ti
tako i uradi, za traktor mora biti, on me lebom hrani!

Jel imao mozda neko problem da mu hidraulika "trza" kada je radna masina podignuta do kraja?
Elem, na mom 1204 kad dignem plug i kad je poprilicno zagrejana hidraulika, hoce da trzne, znaci na svakih 10-tak sekundi cimne na sekund. Inace manje vise dize bez problema, mozda kad je bas bas ugrejan na leru sporije digne, ali cim malo dam gas dize bez problema... Traktor je na cca 5000 rs, licno mislim da je mozda pumpa hidraulike malo oslabila, ali ako neko misli da bi problem mogao biti i negde drugde, bio bi zahvalan na predlgou!

Ventil ti je problem ja sam ga isto promenio sem sto kod mene je stalno cimao gore dole,a mogu ti reci da nije bas jeftin...

Ustanovili smo da je problem u regulacionom ventilu, hvala svima na pomoci. Isti nisam jos promenio, ali deo je porucen, a sa zamenom cu sacekati dok se stanje na postojecem ne pogorsa, jer trenutno ne utice na kvalitet ili brzinu rada, utice samo na moje zivce :)

Juče malo odem na sajt Ćorića i vidim da se nisu dugo zadržali kinezi koje sam video nedavno kod njega. Prodati su brzo i 120ka i 80-90 i jedan i drugi kockasti-fiat modeli. Traže ih ljudi izgleda,a već sam spominjao da sam u Agrovojvodini video dva kockasta od 120ks iz zadruge Sava Kovačević koje je ubrzo došao i kupio čovek koji već ima jednog takvog
Činimi se da su se mnogo bolje pokazali ti prvi modeli (kockice) nego ovi noviji

AV je od skora počela da radi zamenu staro za novo.Zato ih trenutno malo ima u ponudi.Bilo je par 904 i dva nova 1204.Ja planiram da im iduće godine ponudim mog 904 i uz doplatu uzmem nov 1204 ili 1304(pre će biti).Sve zavisi kako cene naše polovnjake.Ako rade ko Ćorić daleko im lepa kuća.

Možda bolje da uzmeš 1204. Kod nas ima jedan 1304 i kaže gazda kad bi uzimao ponovo uzeo bi 1204 jer je od prilike iste snage kao i 120ks samo više malo troši. Inače sa njim vuče četvorobrazni obrtač kvederlans u našoj teškoj zemlji. Ja sam stajao i gledao ga jesenas i nisam mogao da verujem šta radi taj traktor. Rže dobro ali dobro i vuče a grama dima nema

Vidiš a ja imam saznanja da je 1304 dosta jači od 1204 za vrlo malu razliku u potrošnji.To sam čuo na par mesta gde u selu imaju oba traktora.Nije to sad neka velika razlika u KS ali kažu da se na terenu oseti i te kako.To mi je u planu ali sve zavisi i od iduće godine i naravno procene mog traktora.

Pod koji naziv,marku se nalazi YTO u oglasima? Nisam video podkategorije "YTO" ni na mojauto ni na polovniautomobili

Po nekad bude kod Fiata ali je obicno medju Ostali

- - - - - - - - - -

Vidiš a ja imam saznanja da je 1304 dosta jači od 1204 za vrlo malu razliku u potrošnji.To sam čuo na par mesta gde u selu imaju oba traktora.Nije to sad neka velika razlika u KS ali kažu da se na terenu oseti i te kako.To mi je u planu ali sve zavisi i od iduće godine i naravno procene mog traktora.

Sta znam, meni je tako covek rekao ali on sa ovim od 130ks radi kao da ima najmanje 150ks, za potrosnju ne znam ali znam da se masina tera kao da je tudja.

Mene potrošnja apsolutno ne interesuje ako mašina ima snage i radi ono za šta je namenjena.U svakom slučaju od ta dva modela će biti nešto ako eto ne izleti pa uleti nešto drugo.Što se snage tih 120-130ks YTO tiče verujem i video sam da su žilave zveri ,a i sam sam se uverio koliko snage ima 904 naspram nekih drugih marki sa istom snagom u saobraćajnoj.

Ovaj covek vuce kod nas u ritskoj crnici taj cetvorobrazni obrtac, spremac consum 5,5m i tanjiracu consum 36 diskova sa frezama. I sam sam vec spominjao da nisam mogao da verujem da je ovaj 80-90 sto sam uzeo jaci od torpeda 90ke sto sam imao. Da ne pricam o rusu 82.1 i 820 sa ravnim mostom gde ih dere fino a iste su konjaze motori

146844470592809941855910.jpg

Ja imam namešten plug gde na na nekim delovima atara treba traktor do 200 ks, jeste da mi prednja glava hvata malo manje, ali plug je podešen na 50 cm po glavi, dubina do 25 cm,
@Dikofen, mislim da 10 ks dosta znači, ipak je to šestak od 6600 kubika, yto 1304 je u rangu 150 ks europskih sigurno, a po specifikaciji u knjizi po kilovatu troši manje nego 1204, što u praksi nemora da znači da je tako. Sad će da ispadne da svako hvali svog konja, što nije slučaj kod mene, iz početka bio mi zanimljiv traktor ali da budem iskren već mi je dosadio.

Nazad
Vrh