Sava21
Član
Ja rekoh da mi se javi ko zeli da kupi masinu iz claira...mogli ste sacekati sajam tamo daju 15% popusta,na 40000 to nije mala cifra...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na donjem (velikom) nozu je ravna povrsina koja se pri ostrenju brusi vrhovi zuba su blago konusno obradjeni nekih 2-3mm i taj deo se neracuna pri podesavanju. Znaci gorni noz treba da bude uvucen toliko da ostane nekih 1-2mm ravne povrsine donjeg noza slobodan plus onih par mm oborenih vrhova nadam se da nisam zakomplikovao. Stegnutost nozeva mora biti prosecna ni labava(masina tada glodje runo bukvalno) niti pretegnuta(oseca se zapinjanje masine po zvuku) najbolje je ikljuciti masinu i privijati postepeno noz dok nepocne menjati zvuk kad osetite da masina pocne da zapinje i usporava vratite pola kruga unazad i osetite normalan rad masine sve ovo se radi pre sisanja. Kako se nozevi postepeno tupe moraju se polako pritezati zato je najbolje na svakih 20ak komada brusiti nozeve jer se tako najbolje cuva masina.Objasni nam kako da dobro podesimo nozeve.
Zaboravio sam da sa strane masine postoji mrezica poput filtera koja se s vremena na vreme skida i pere. Pre svake ovce nakapati uljem nozeve i par kapi u rupicu iznad gornjeg noza i nema brige. Ulje sae30. Grejanje je verovatno usled pretegnutosti nozeva mada je normalno da masina bude topla ne i vruca tokom rada.Probao i ja moju masinu.podsecam.marka Beiyan.nista nisam stelovao,samo zategao onaj sraf,podmazao i poceo.u principu ona lepo sisa,odseca vunu,ali primetio sam da se masina greje.i pitanje da li je potrebno podmazati nozeve u toku sisanja,cini mi se kako da se ulje na nozevima potrosi i onda masina malo teze radi?
E,sad meni je ovo danas prva ovca,a jos joj je pola vune otpalo,pa joj krenula nova,e to mi je bilo malo nezgodno da sisam.pokusao sam iz sedeceg polozaja i uspesno osisao stomak,ali mi je bilo nezgodno da sisam ledja i butove u tom polozaju,pa sam to osisao u stajacem polozaju.Bilo je malo povreda,nadam se da to nece biti nista straso...??
Inace Rajkov savet je odlican,nozevi se potope u mesavinu tecnosti za sudove i vode,onos pola pola i kroz par minuta nozevi su bili cisti.
Preteraga od 1200 do 2300 savremenihPreko 1000 funti.