Vremenske prilike u 2026. godini

Pratio sam radarske slike cele noći, po tome što sam video šacujem da je sa količinom padavina najbolje prošao zapadni deo Bačke (otprilike između Odžaka i Bačke Palanke), pa onda središnji deo Bačke (Kula-Vrbas-Srbobran), pa onda severni deo Bačke, pa severni i srednji Banat, pa Srem i južni Banat...

Moj kišomer sam sklonio posle poslednjih decembarskih padavina tako da ne znam tačno koliko je bilo padavina kod mene.
Jel to Paora pogodila najveća količina u ovoj turi ?! 😁

Taman pocelo da sipa sneg stize poruka na telefon moguc sneg kad krenu i vetar opet poruka moguci udari vetra reko u sebi aj ne zajebavaj stvarno

Ovo sad sto pada i sto je palo je lepo, al nema neke velike koristi. Ima, nije da nema, ali da se ova kolicina padavina rasporedila u junu i julu, e to bi bio pun pogodak. Ovako ce da plivaju neke njive sa psenicim i tu ce usev propasti, a onda kad bude zasusilo nece padata.
Na zalost na ovakav scenario smo naviknuti godinama u nazad.
Inace od ovog do sad se nakupulo mozda i 40ak l. Tesko je realno izmeriti sa tako malom kisomerom.
mislim da je zimska vlaga jako važan faktor i sneg je blagodaran polako vlaga ulazi u dublje slojeve i nema isparavanja

Ovo sad sto pada i sto je palo je lepo, al nema neke velike koristi. Ima, nije da nema, ali da se ova kolicina padavina rasporedila u junu i julu, e to bi bio pun pogodak. Ovako ce da plivaju neke njive sa psenicim i tu ce usev propasti, a onda kad bude zasusilo nece padata.
Na zalost na ovakav scenario smo naviknuti godinama u nazad.
Inace od ovog do sad se nakupulo mozda i 40ak l. Tesko je realno izmeriti sa tako malom kisomerom.
bar ste druze sretni sa zimskim padalinama.sta mi da kazemo koji nismo imali nizimske zadnjih godina.
i gde na onolku susu odjednom ce da psenica pliva?
Jel to Paora pogodila najveća količina u ovoj turi ?! 😁
deo 10 15km oko B.Palane jako lepo prolazi s padalimnama zadnjih pargodina.nije to tamo tako lose.nebi se jos uvek forsirale soja kukuruz zadnjih godina.letos kad sam prolazio jedva da sam video 2 3strnjaka uz cestu

Sad sam ispraznio kišomer, bilo je ravno 5 litara. To je ustvari istopljeni sneg koji je napadao od jučerašnjeg do današnjeg pražnjenja.

Napadalo oko 20 cm snega. Prvi put vidi dete od 5 godina sneg u Banatu🙂 ako pada do srede kako najavljuju bice 40-50 cm snega. Samo da ne krene vetar, eto smetova i blokada puteva....

Uh da ste videli 2014 zima, put lokalni Idvor-Sakule, smet od vetra koji je naneo sneg kojeg nije bilo mnogo po njivama, to je nakupilo po 5 metara smetove tako tvrdo ne mozes lopatom razbiti. Ultovi su nedelju dana probijali zid od snega. Drugar na ulaz u selo mu sneg zakopao kucu i kapiju, isli nas 10 otkopavali ga da moze ujutru da izadje iz kuce. Ako nadjem neku sliku kacim.
Inace gledam prognoze za petak sl nedelje neke prognoze cak minus 16 za nas kraj....

Ovo je bilo kad je krenulo da se topi sneg, na kraju probijanja ulta sa dve strane puta od 6 km.
1000008629.jpg

Nazad
Vrh