Vremenske prilike u 2025-oj godini

Ukratko - procene zavise od temperature, u najgorem slučaju jedno 2 milijarde ljudi će morati da migrira - sve oko ekvatora, Grenland se topi nepovratno već sad, teške kiše padaju u Sibiru i Kanadi topeći led i oslobađajići co2 i metan - dižu još više temperaturu, ko zna kakvi virusi i bakterije idu na slobodu itd. Srbija je takođe veoma pogođena.

Ово за глобално отопљење, који је већ ово пут у историји планете земље да се дешава? Сада се може чути од професора, почиње да их брине ново ледено доба које би могло доћи. Све да и ми не загађујемо, неколико великих ерупција вулкана "реши" климу за мање од годину дана. Већ се дешавало у историји, последњи пут у 19. веку.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Zemlja normalno prolazi kroz periode otopljenja i zahlađenja, izazvanih nagibom ose, ekscentričnošću i položajem u odnosu na sunce.
To su tzv Milankovićvi ciklusi i traju hiljadama godina.
Sada smo na putu zahlađenja.

Međutim, temperatura se povećava, jer ima dosta zagađenja koje izaziva efekat staklene bašte. Što je posebno opasno, jer dok se živi svet prilagođava promenama tokom tih hiljade godina, ova brzina sadašnjih promena dovodi do izumiranja vrsta koje se ne mogu prilagoditi tako brzo.
Verovatno smo na putu još jednog velikog izumiranja.

Vulkani, zemljotresi, meteori i sl zaista mogu okrenuti klimu "preko noći".
Međutim, ne znamo kada će se tako nešto ozbiljno desiti.

Највећи проблем је број становника који не би могао да се прехрани и могући нестанак цивилизације какву познајемо. Све остало изнова.

Tako nekako.
Ljudi kao vrsta su preživeli dosta toga.
Sada smo još sposobniji.

Samo da ne bude kao sa Venerom ili Marsom. To je nemoguće preživeti.

Nije to ništa tako crno. Priroda je takva da smo mi ljudi tek kao zrno peska u pustinji. Tako da ne treba misliti da smo nešto puno bitni.
Da smo prvenstveno sebi bitni, ne bi sve ovo sebi činili.
Sa druge strane, da ne činimo.. mnogo toga ne bi saznali i postigli.

Verovatno je to sudbina i ostalih inteligentnih civilizacija.

Mada, vreme će pokazati.
Opet kažem - sposobni smo mi.

Treba se opustiti i živeti život ovaj današnji.

Овде почело опасно да грми, буквално као изнад главе да грми. Кише још нема, ни назнаке да ће падати.

I kod nas se čula grmljavina sa zapada, u selu po koja kap al' mi nadu daje radarski snimak koji pokazuje da je u Razlevima (deo atara prema Vrbasu) bio crven odraz. Na toj strani su mi njive, valda je palo nešto...

Počinje sitno da pada . . .
Kao dete nekada , stojim na kiši . . .
Sparina , prija mi , kapi osvežavaju . . .
Sve se plašim sta će . . .

Pazi ti da narednih dana ne puzis kao dete kada tako vruc pokisnes
Stade .
Dok sam ja nešto nabrao za salatu , natocio da skvsimo grlo ( ja i komšija )
oblak prodje i ponovo prži za sve pare .

Sent from my RMX2155 using Tapatalk
859ad58e8601dad2424b0c17d026a89e.jpg

Laički ,
----kod nas bude toplije nekoliko stepeni recimo kao sad u Grčkoj . . . . .
-----u Grčkoj bude toplije i to im dodje kao što je sad u Egiptu , Sudanu . . .
----- Emirati , Egipat , Afrika takodje bude toplije i oni su ga ugasili bar što se tiče proizvodnje hrane ali im ni sada ne cvetaju ruže
Mi nemamo obalu , ne oslanjamo se ni na jedan okean , vremenske nepogode poput uragana će nas zaobići , moraće mo da se prilagodimo na nove biljne kulture .......
Ponavljam , ovo je laičko razmišljanje .
Mnogo je stavki u igri ali verovatno ne bi smo toliko loše prošli kako će neki drugi
Ako je za utehu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh