Vremenske prilike u 2025-oj godini

Popodne u selu ništa, tj. nemerljiva količina. Kao što sam već rekao radarska slika je pokazivala da je u zapadnom delu atara pala kiša, i pošto su mi tamo njive nisam odoleo da ne odem i vidim je l' pala. Palo je nešto, zemlja je crna, koliko - ko zna, šacujem 5-8 l. Kiša me je obradovala ali usev me je oneraspoložio (čitaj nije ni za q***). ::jako_besan:: Al' da ne ulazim u detalje jer je ovo tema o vremenu. :) A vreme je takvo da upravo pada blaga kiša iz nekog usamljenog oblaka koji je nad selom... :osmeh:

p.s. još jedan detalj: pratio sam radar na rainalarmu i na rhmz-u. Rhmz je pokazivao oblak bliže autoputu, a rain alarm bliže selu. Pošto sam bajsom prošao celu deonicu lenijom, primećujem da je rhmz radar precizniji, faktičko stanje se potpuno poklopilo sa njim...

Poslednja izmena:
Zadnjih nekoliko godina smo išli svake druge u Egipat na letovanje, i svaki put, su temperature tamo, i kod nas isti dan, bile u stepen gore ili dole razlika, a tamo je Afrika, pustinja u komšiluku, jedino tamo ne pamte kada je padala kiša, samo prolazno nešto tipa da pokvasi beton, i to jednom u godini.

Лепа киша јутрос, као инфузија да поврати биљке из клиничке смрти.
Јуче сам таман завршио жетву, и спремам се да балирам сламу кад оно изненада пороси смо да не може да се ради.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Pada od jutros, nekih 10mm je dodala, šteta što su kukuruzi prisilno izgoreli ovih dana, moglo da doda malo bar na krupnoći zrna ali moralo je prvo da upali sve živo pa da onda zalije. Gde su bile ovakve 3-4 kiše u julu i Junu?

Jeste kod doma je najvise palo, dalje kod crkve je vec 30
dqSR6Z2.jpeg

poplava
Mada sutra ce vec bit suvo

Nazad
Vrh