Kisha
Član
Kod nas neki ljudi upošte neće imati roda kukuruza ove godine eto kolika je suša, najgori smo u krugu od Bajmoka do Sente a verovatno i šire samo dalje nismo išli...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Malo došetajte do nas da vidite šta je suša.U poredjenju sa prošle 3 godine, ova je još i dobra sa padavinama i temperaturama kakve su bile zadnje 3 bile. Da je idealno, nije, ali ne znam zašto govoriš da je "izuzetna suša" kad nije. Kukuruz je i u našem selu podbacio jer nije imao kiše u junu, soji tad očigledno nije trebalo toliko kiše, više joj treba u julu i avgustu jer tad formira maune i naliva ih, za sad se drži dobro, ima mauna i još uvek cveta, ovih 5 litara će je pogurati malo, ali treba padavina u narednih 15 dana da nalije to zrno, onda bi bilo solidnog prinosa soje. Malo je obeshrabrujuće to što je najava da nema kiše u našem kraju u skorije vreme po prognozi, ali to stanje se u jednom danu može promeniti, pa Bože moj, videćemo šta Bog da.
Mislim da je u Ljutovu i Tavankutu jos gore. Em peskovitija zemlja, em je obislo sve sto je moglo obici. Ovo je vec cetvrta susna godina i u ovom delu Subotice nema vise smisla sejati jare kulture.Kod nas neki ljudi upošte neće imati roda kukuruza ove godine eto kolika je suša, najgori smo u krugu od Bajmoka do Sente a verovatno i šire samo dalje nismo išli...![]()
Ako je tebi u Tavankutu najgore onda ne znam šta bih rekao, mi smo bili tamo pre nedelju dana i izneverovali koliko je sve zeleno od trave do kukuruza, i na svakom ima lepi klip, već smo se dogovorili sa rodbinom da ćemo uzeti od njih kukuruza pošto mi skoro pa ništa nećemo imati.Mislim da je u Ljutovu i Tavankutu jos gore. Em peskovitija zemlja, em je obislo sve sto je moglo obici. Ovo je vec cetvrta susna godina i u ovom delu Subotice nema vise smisla sejati jare kulture.
Mozda je Tavankut malo siri pojam, ali Ljutovo konktetno mislim da ce tarup raditi na 90% parcela. Svaka kisa je omasila. A u kom delu Tavankuta su takve parcele?Ako je tebi u Tavankutu najgore onda ne znam šta bih rekao, mi smo bili tamo pre nedelju dana i izneverovali koliko je sve zeleno od trave do kukuruza, i na svakom ima lepi klip, već smo se dogovorili sa rodbinom da ćemo uzeti od njih kukuruza pošto mi skoro pa ništa nećemo imati.
U Gornjem je ekstra stanje barem naspram naših "jakih" standrada i Donjem su baš lepo izgledali u prolazu, ako ne veruješ dođi i uveri se ali je do sada svako ko je bio kod nas rekao da je tu najgore.Mozda je Tavankut malo siri pojam, ali Ljutovo konktetno mislim da ce tarup raditi na 90% parcela. Svaka kisa je omasila. A u kom delu Tavankuta su takve parcele?
Dolazim, ali posle 15. Avgusta, pa cu da se uverim. A za Ljutovo nema sta ko da me uverava kad mi je sva zemlja pod kucom. I u Tavankutu i u Ljutovu isto nije bilo kise, tako da ne znam od cega kukuruzi mogu biti dobri. Evo prekjuce kada je u dosta delova kisa presla 10 l u Ljutovu je palo 3 l. 10 l i vise u cugu smo imali poslednji put u Maju.U Gornjem je ekstra stanje barem naspram naših "jakih" standrada i Donjem su baš lepo izgledali u prolazu, ako ne veruješ dođi i uveri se ali je do sada svako ko je bio kod nas rekao da je tu najgore.
Imacemo. Naravno jako slabo ali bice nesto.I jel imate bilo sta od useva? Kod nas je palo oko 280lit od nove godine. I usevi su dosta losi. Kukuruza ako bude 2-2,5 tone puna kapa
Soju ne racunam uopste
Sunc izgleda lepo za sad
Sent from my iPhone using Tapatalk
Onda je u Ljutovu isto kao kod nas i mi smo poslednji put imali vše od 10l u maju, evo sad pre neki dan je konačno "redovno" palo ali na žalost prekasno.Dolazim, ali posle 15. Avgusta, pa cu da se uverim. A za Ljutovo nema sta ko da me uverava kad mi je sva zemlja pod kucom. I u Tavankutu i u Ljutovu isto nije bilo kise, tako da ne znam od cega kukuruzi mogu biti dobri. Evo prekjuce kada je u dosta delova kisa presla 10 l u Ljutovu je palo 3 l. 10 l i vise u cugu smo imali poslednji put u Maju.
Pristojno spram tih od kojih nema nista, a ne pristojno da ce biti 6 t/kj. Bice parcela sa 2 t, abice i sa 4 t. To je pristojno spram nista. Nikad nisam ni rekao da nece biti bas nista. Samo je 2012. bilo parcela gde nije bilo nista. Ove godine nece biti tako, a da je susa susa je.Paore stvarno si kontradiktoran. U temi kukuruz pises da kukuruzi izgledaju pristojno, a ovde kazes da je kukuruz daleko ispod proseka. Dobro ti kazu da nemas pravu sliku stanja. Ovde ljudi teraju kuter i ponistavaju ozbiljne povrsine.