Vremenske prilike u 2025-oj godini

GFS model kaze od 10.08. novi toplotni talas. Mada ga na onom meteoforumu bas i simpatisu, mislim da je ubedljivo najrealniji, ali i najsuroviji. Jedini je on najavljivao onaj pakao pre ovog jalovog zahladjenja kod nas. Jedini je on bio izuzetno skromnih padavina. Sad gotovo jedini predvidja povratak africkog vrelog vazduha. Verujem da ce tako i biti. Ume malo da pretera sa temperaturom, li on verovatno daje najpriblizniju realnu sliku. On neuzima u obzir ono idijotsko merenje na 2 m u hladu na zelenoj povrsini, al ajde. Vec koje leto ovaj model je nepogresiv za moj kraj. Kad GFS najavi ozbiljnu kisu onda i pada, nikako drugacije.
Oped ponavljam, za moj kraj. Tako da samo taj model i pratim. Ostale gotovo da ni ne pogledam.

GFS za moj kraj kaze ovako za narednih 7 dana.
Sreda 28 umereno oblacno
Cetvrtak 30 umereno oblacno
Petak 33 vedro
Subota 35 do predvece kad bi trebalo da se navuku oblaci i u noci ka nedelji da padne nesto kise 7-8 l
Nedelja se nastavlja na subotu i u zbiru daje tu kolicinu padavina.
Od ponedeljka svakim danom sve toplije, tako da bi od utorka presli 30 i onda polako ka 38.
Verovatno je ovo najizgledniji scenario jer po dosadasnjem iskustvu nikad nije bilo da u avgustu nemamo ni jedan toplotni talas.
Dakle sta god pricali meteorolozi ja sam ubedjen da mora biti jos taj jedan toplotni. Cim se dohvatimo septembra, e tad je vec lakse, deca krecu u skolu 😁

Noćas 3 litre, a pre toga od ovog talasa samo 2 l od ukupno najavljivanih 40 litara. Prethodnih godina smo imali padavine skoro u litru tačne kao kod dukeja, ovog puta su nas prešišali.

1,5l noćas. U kišomeru je malo jače od litre, ne deluje mi da je nivo baš na polovini do dvojke, al' ajde nek' bude upisana jedna i po litra. Katastrofa kako nas neće.

GFS za moj kraj kaze ovako za narednih 7 dana.
Sreda 28 umereno oblacno
Cetvrtak 30 umereno oblacno
Petak 33 vedro
Subota 35 do predvece kad bi trebalo da se navuku oblaci i u noci ka nedelji da padne nesto kise 7-8 l
Nedelja se nastavlja na subotu i u zbiru daje tu kolicinu padavina.
Od ponedeljka svakim danom sve toplije, tako da bi od utorka presli 30 i onda polako ka 38.
Verovatno je ovo najizgledniji scenario jer po dosadasnjem iskustvu nikad nije bilo da u avgustu nemamo ni jedan toplotni talas.
Dakle sta god pricali meteorolozi ja sam ubedjen da mora biti jos taj jedan toplotni. Cim se dohvatimo septembra, e tad je vec lakse, deca krecu u skolu
Daj neki link gde to gledaš.

Daj neki link gde to gledaš.
Hoce i on da postane prognozer vidim ja ali se izlaprdao da gfs na meri na 2 m visine a to je standart meteorologije .
Evo prati pa ces videti kao i on da i oni stalno menjaju i da je ista ona stvar kao i drugi . Evo ti link pa imas mnogo parametara . Recimo pronadji prozor sa T ili ukupnim padavinama . Posle sam teras sate . Evo recimo koliko GFS vidi ukuno padavina za nasu zemlju za 2+ nedelje .
Evo ti prvo link :

A evo padavine :
xx-model-en-315-0-modusa-2025073000-384-960-157.png

Nazad
Vrh