sinisa1979
Član
Jesam, 2014-te. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ko je laprdao?Hoce i on da postane prognozer vidim ja ali se izlaprdao da gfs na meri na 2 m visine a to je standart meteorologije .
Evo prati pa ces videti kao i on da i oni stalno menjaju i da je ista ona stvar kao i drugi . Evo ti link pa imas mnogo parametara . Recimo pronadji prozor sa T ili ukupnim padavinama . Posle sam teras sate . Evo recimo koliko GFS vidi ukuno padavina za nasu zemlju za 2+ nedelje .
Evo ti prvo link :
![]()
Model charts for Serbia (Accumulated total precipitation) | ECMWF IFS HRES 0z/12z (15 days)
ECMWF IFS HRES 0z/12z (15 days) - Current model charts of parameter "Accumulated total precipitation" for map "Serbia"meteologix.com
A evo padavine :
![]()
Za ovo sto si napisao nije postojala druga rec :Ko je laprdao?
Meni je interesantno koliko se soja sadi u ostatku Vojvodine dok je kod nas je nema godinama, pročitao sam na jednom sajtu da je ove godine posađeno svega 30tak hetara u celoj opštini i da je na nivou statističke greške, što je i razumljivo na silne kiše koje imamoOd početka juna pa do sada čitam komentare ovde kad su u pitanju usevi, svi su samo pričali o kukuruzu, zašto niko ne spominje soju? Bar kod nas, soja je druga ako ne prva najzastupljenija biljka u ataru, a svi samo komentarišu kukuruze kako su propali itd.. šta je sa sojom?
Evo ti prvo link :
![]()
Model charts for Serbia (Accumulated total precipitation) | ECMWF IFS HRES 0z/12z (15 days)
ECMWF IFS HRES 0z/12z (15 days) - Current model charts of parameter "Accumulated total precipitation" for map "Serbia"meteologix.com
Jesi li sejao?Ja je nisam sadio nikad,niti znam nikoga u siroj okolini da je sadio soju.
Nađi nekog u selu ko ima kurije oči ili hroničnu kostobolju daće ti precizniju prognozu.Kimi koje prognoze za telefon ne grese jako ?
Stvar je u sledecem . Nisu oni ( prognozeri ) krivi sto nam je klima postala losa . Mene samo nervira sto se prave mnogo pametni i pricaju kako smo na vrhuncu znanja . To me izludjuje ali necu da pljujem modele . Gledaj na njih kao opciju . Mnogo ranije su nam posle 40 stepeni najavili promenu vremena . I to ja gledam kao uspeh i pomoc za neko planiranje . Isto sada znamo da kise nemamo do nedelje pa opet mozes da isplaniras dane i sta raditi da se sve uradi sto moze do kise . Onda taj dan pratis radare i najave RHMZ - a i sam zakljucujes jel ide nesto na tebe . Jel ce to nesto biti zeznuto da sve sklonis i da se za oluju pripremis . Pocni tako da gledas i bice ti lakse .To je vec ljudski i pruzam ruku
Zaista nisam upucen kako i na koji nacin taj model meri t, ali se za moj kraj pokazao kao najrealniji.
Dosta drugih modela zna da bude bombasticno, a jedino on najcesce "ostaje na zemlji" i najblizi je onom sto se zaista desi.
Necu da se zalim da nije bilo ni malo kise, bilo je nesto, ne mnogo, al bilo je. Znam da mnogi nisu dobili ni koliko mi ovde i znam da je ljudims dosta svega i da su na kraju zivaca.
Dosta im je i modela i meteorologa.
Kako god kise treba i to je jedino istinito.
Dok Kimi ne odgovori,Kimi koje prognoze za telefon ne grese jako ?