Vremenske prilike u 2025-oj godini

DTpgrT.gif

Prvo nek padne,dotle sve prognoze su samo prognoze,delimicno mestimicno moguce,nemoguce ...

Poslednja izmena:
Чекај, полако. Ако је веровати оваквој прогнози, тарупирај, тањирај све што је спржено и сејати кукуруз стоданац.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Sutra prijatnije na severu nakon vrućine danas, biće tu i traka razvoja najverovatnije tako od zapada Srema preko okoline Novog Sada ka Kikindi i severu Banata prvi deo dana. I sreda je okej.

Sledeća promena se usporava, pa su četvrak i petak vrući u celoj zemlji (opet malo manje na severu). Neki novi tajming dolaska je subota popodne ili predveče.

Nadam se da će ovaj put ta traka razvoja ići preko nas,a ne kao prošli put da se pocepa,baš kako si napisao.

Biće kasna ta promena u subotu ako je bude, do tada 3 dana sa 39+ i 2 preko 35C sa ovako nokautiranim usevima, teško da će ostati nešto. Jedino neke parcele koje na specifičnim mestima.

Mnogo si naporan brate,sad je potpuno sve jedno sta ce biti, od kukuruza nema nista pa makar padala kisa narednih mesec dana,ili to tesis sam sebe

Ako ne grešim GFS 6z je poranio front za subotu jutro, nadam se da neće vraćati opet u neki kasniji mod.

Zašto baš nas roka ova vrućina, i braću Bugare, kao da smo u Africi.

Nisam ranije video ovu temu pa sam okačio na drugo mesto .
Više liči ovde
Naime , za juče su najavili moguće olujne padavine u po " nekim krajevima ". . .
Kako od toga nije bilo ništa ( bar kod nas ) setih se ove fotografije
99f21daef3c4aeac50dc676ed40d055b.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

dajte ljudi palo je oko 20litara kiše pre 4dana,i još je 1-2litre dodala rosa,zemlja je idalje mokra ispod nekih 5cm i sad će tri vrela dana sve uništit?
Da je tako,onda bi uvek bilo sve uništeno,nebi ništa uspevalo,ako nema kiše duže od 5-6dana.Suša se smatra kad nema kiše duže od 14dana,a u USA 20dana.Ovde kod mene je Ilovača i kukuruz je počeo podgorevat tek 23-24 suvi dan od zadnje kiše,zemlja je bila prenatopljena vodom u startu.I ako treba svaka 4dana 20 novih litara,tada bi neke prosećne padavine bile 150litara mesečno ,a za Jul i August one iznose 60litara.I to da je kukuruz već propo nije svuda,kod mene u okolini se po parcelama još drži i napreduje,pomogla mu je ova kiša,sledeća da padne za vikend i to je to.

dajte ljudi palo je oko 20litara kiše pre 4dana,i još je 1-2litre dodala rosa,zemlja je idalje mokra ispod nekih 5cm i sad će tri vrela dana sve uništit?
Da je tako,onda bi uvek bilo sve uništeno,nebi ništa uspevalo,ako nema kiše duže od 5-6dana.Suša se smatra kad nema kiše duže od 14dana,a u USA 20dana.Ovde kod mene je Ilovača i kukuruz je počeo podgorevat tek 23-24 suvi dan od zadnje kiše,zemlja je bila prenatopljena vodom u startu.I ako treba svaka 4dana 20 novih litara,tada bi neke prosećne padavine bile 150litara mesečno ,a za Jul i August one iznose 60litara.I to da je kukuruz već propo nije svuda,kod mene u okolini se po parcelama još drži i napreduje,pomogla mu je ova kiša,sledeća da padne za vikend i to je to.
I kod mene je kukuruz ekstra kad se pogleda sa strane,zelen kao gora a klipa nema nigde

I kod mene je kukuruz ekstra kad se pogleda sa strane,zelen kao gora a klipa nema nigde
kod mene u okolini skoro svi kukuruzi imaju klipove,osim onih vrlo kasno sejanih gde još se stignu formirat.Ja nemam kukuruze,ali komšije mi kažu da se kod njih lepo oporavlja,iako su listovi odozdo podgorili i neizgleda baš lepo.

Brate kako moze kukuz da se oporavi,to se oni samo zavaravaju sto izgleda zelen i veliki a zrna skoro I da nema

Nazad
Vrh