Vremenske prilike u 2025-oj godini

Чује се грмљавина у даљини као да долази са југа. Нису ништа најавили за данас

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Mi radimo slamu i gledamo munje kako pice tamo od tebe al ocigledno kako kazes da je nize od tebe

Kod nas noćas oko ponoći pljusak samo takav, probudio me iz sna. Ne znam koliko je palo, ostao merač ne ispražnjen od prošlog puta.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Uf al se bore na onom meteo forumu. Ovo sa ovim modelima je od prilike kao da igraju kladuonicu.
Sve znaju, a nikad da pogode 😁
Razumem ljude, oni su na svom forumu, mogu da pricaju sta hoce, al ne razumem meteorologe tzv. Svasta pricaju i menjaju prognozu svakih par sati.

Pa i ti drugi meteorolozi, dal pravi dal kvazi partijski, gledaju valjda modele, ne gledaju u pasulj Paore moj?

Ako ti se glavni i osnovni parametar a to je njihova crtarija menja iz izlaza u izlaz, kako ces ti dati precizniju prognozu? U redu, gleda se srednja slika i neki malo iskustven scenario po intuiciji, ali...

Пало је неколико литара у 30-ак минута, дошло је са запада. Прва тура облака нас је промашила, изгледа као да је отишло линијом врбас бечеј.
И опет покисао, бициклом на посао

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ako ti se glavni i osnovni parametar a to je njihova crtarija menja iz izlaza u izlaz, kako ces ti dati precizniju prognozu?
Pratim taj Serbianmeteo svaki dan vec dosta godina. Ima nekoliko bas iskusnih clanova koji imaju znanja medju kojima si i ti ali je to sve dzabe jer po meni kao laiku ti modeli vrede koliko i na ...... dlaka. Nalupetaju sve i svasta menjaju iz jedne krajnosti u drugu u roku od nekoliko sati.

Sve je to jako nepouzdano. Umesto da napreduje tehnologija ide unazad.

Ispravi me ako gresim.

Od korone su modeli dosta nazadovali . Ko ce ga znati sta je . Ili mnogo paznje ne obracaju na nasu zemlju ili su se desavanja u atmosferi promenula pa super kompjuter ne moze sve da pohvata . Ako se prognoze recimo i u Nemackoj , Spaniji , itd. menjaju svakim izlazom onda moja prva predpostavka pada u vodu .
Svi modeli su se pre dva dana slozili oko promene vremena za vikend i to je onda trebao biti zicer . Ipak neki tezi zicer bio .

Pa i ti drugi meteorolozi, dal pravi dal kvazi partijski, gledaju valjda modele, ne gledaju u pasulj Paore moj?

Ako ti se glavni i osnovni parametar a to je njihova crtarija menja iz izlaza u izlaz, kako ces ti dati precizniju prognozu? U redu, gleda se srednja slika i neki malo iskustven scenario po intuiciji, ali...
Slazem se. Intuicija i iskustvo su jos uvek nezamenjivi.

U 14 h kada sam pogledao na sajtu RHMZ je tako pisalo . Oko tog vremena ste i imali oblak nad gradom sa kisom .
Sada ste na 26 ali vas vlaga unistava .

Nazad
Vrh