Кића
Član
Od sledećeg vikenda osetno svežije i kišovito do sredine avgusta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I kod mene je kukuruz ekstra kad se pogleda sa strane,zelen kao gora a klipa nema nigdedajte ljudi palo je oko 20litara kiše pre 4dana,i još je 1-2litre dodala rosa,zemlja je idalje mokra ispod nekih 5cm i sad će tri vrela dana sve uništit?
Da je tako,onda bi uvek bilo sve uništeno,nebi ništa uspevalo,ako nema kiše duže od 5-6dana.Suša se smatra kad nema kiše duže od 14dana,a u USA 20dana.Ovde kod mene je Ilovača i kukuruz je počeo podgorevat tek 23-24 suvi dan od zadnje kiše,zemlja je bila prenatopljena vodom u startu.I ako treba svaka 4dana 20 novih litara,tada bi neke prosećne padavine bile 150litara mesečno ,a za Jul i August one iznose 60litara.I to da je kukuruz već propo nije svuda,kod mene u okolini se po parcelama još drži i napreduje,pomogla mu je ova kiša,sledeća da padne za vikend i to je to.
kod mene u okolini skoro svi kukuruzi imaju klipove,osim onih vrlo kasno sejanih gde još se stignu formirat.Ja nemam kukuruze,ali komšije mi kažu da se kod njih lepo oporavlja,iako su listovi odozdo podgorili i neizgleda baš lepo.I kod mene je kukuruz ekstra kad se pogleda sa strane,zelen kao gora a klipa nema nigde