Vremenske prilike u 2025-oj godini

Ja bih rekao da glavna stvar kreće da se formira na tromeđi, zapadno od Bogatića ka Rači i Jameni, te će to sve skupa dalje da jača i da se obrazuje u liniju sa najjačom snagom između Novog Sada i Titela te dalje na severoistok oko Zrenjanina i gore ka Sečnju.

Screenshot-2025-07-08pogodag-114006.png

@vasovac Kod nas će ovo popodne zbog fena sve da pretrči, ali lepa kiša ujutru ne gine.

Biće do početka kiše manje od 2sata,samo da nebude rušenja stabala,grada.Sada je u najavi obilna kiša danas i sutra preko 25litara.Blizu je,konačno jednom da povećaju kako se događaj bliži.

Писао сам и било је на доброј земљи где је један објашњавао да кад је Дунав висок и подземне воде у Банату су високе па соја боље роди.

Само на том малом примеру се види да има утицаја.
А и она прича да је земља мало променила осу јер су Кинези направили ону огромну брану и направили огромно акумулационо језеро... колико је то тачно?

Da li moze da bude.ovakav zakljucak

Kad je Dunav visok to je zvog vise padavina.

Samim tim zemlja je vlaznija jel nije bilo suse i pa je zbog toga soja bolje rodila ?

Dakle Visok vodostaj Dunava i dobar prinos soje su povezani sa vecim padavinama i nemanjem susnih perioda.

Nije vodostaj Dunava uzrok dobrom prionsu soje nego su oba posledice dobrih padavina.

Даничићу, кад се затворе уставе на Ђерсапу, подигне се Дунав и аутоматски вода "гура у обалу"... подземне воде се не спуштају него подижу и корен биљака лакше дође до воде...

Прошле године су спустили Дунав невероватно ниско јер су подизали нацистичке бродове које су немци потопили да би успорили црвену армију... гребали их немци да их гребу... Него платили ови нацисти из уније да се ваде олупине... Па смо сви најебали због бродова... Уместо да су пунили каналске мреже и тако одржавали ниво подземних вода и на тај начин наводњавали њиве а могли су и да напуне канале да људи наводњавају како год само да има воде...

Света Февронијо помози нама грешнима и моли Бога да буде само киша без града и олује!

Poslednja izmena:
Полако се приближава од ХР тутњи потмуло. Ваљда ће нас задесити малко више од пар капи. 😥

Mozes da ga dozivas iz sveg glasa ali nesto mu se ne slusa a to smo i zasluzili .
Ја сам на овај дан имао незгоду и једва претерао... Давних дана... од тада сваке године Славим... И памтим да је скоро увек 8. јула била нека тешка врућинштина.... али ми се чини да ће ове године и олуја... Ја јутрос био у цркви и помолио се Богу... толико могу...

Ја сам на овај дан имао незгоду и једва претерао... Давних дана... од тада сваке године Славим... И памтим да је скоро увек 8. јула била нека тешка врућинштина.... али ми се чини да ће ове године и олуја... Ја јутрос био у цркви и помолио се Богу... толико могу...
Zapocetak mogli bi svi tako iskoristiti pola sata umesto palamudanja po netu.

Nazad
Vrh