Vremenske prilike u 2025-oj godini

Sve je imalo smisla, od prašinske oluje do požara nažalost.

I da, verovali ili ne i dalje je bilo budala koje su po ovakvim uslovima palile (!!!!!) mada je ovde glavni krivac za većinu varničenje žica usled jakog vetra.
Ako se ne varam, mnoga zabečena sela od Kg ka Rudniku i dalje imaju stare drvene bandere..

Hoce biti kise sutra? Dobro bi dosla zbog pozara da pomogne gasenju… a i za kukuruze bi dobro legla :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Прво ветар па онда кишица од неких минут и по... није честито ни прашину покупила....

Nadam se da nije tacno uopste ,sve to plavo je jednako nista na ovu susu,bukvalno nista.Treba nam crveno i ljubicasto,i to jedno nedelju dana bez prestanka,onda ce biti dobro ,ali to su samo dreams nazalost.Mada jbt,i danas smo bili u crvenom,po 2 puta ,pa nista ...Menjao danas korpu i vracao blinde na kombajnu sa zitne na kukuruznu varijantu ,reko zurim da ne pokisnem ,posle nista od kise ,stotinak kapi.

Nadam se da nije tacno uopste ,sve to plavo je jednako nista na ovu susu,bukvalno nista.Treba nam crveno i ljubicasto,i to jedno nedelju dana bez prestanka,onda ce biti dobro ,ali to su samo dreams nazalost.Mada jbt,i danas smo bili u crvenom,po 2 puta ,pa nista ...Menjao danas korpu i vracao blinde na kombajnu sa zitne na kukuruznu varijantu ,reko zurim da ne pokisnem ,posle nista od kise ,stotinak kapi.
Onda znaci da ce ovo plavo da bude puno kisee sutraa... 😀

kod nas ponovno jak vetar ove godine.ima iscupanih drveca kraj puteva a od kise par kapi.po radaru isli lepi oblaci s istoka pa se poceli gasit kod Vinkovci i onda se opet sastali i cujem da je lepo padalo u Sidu i u okoloci Backe Palanke

Meni danas vetar ispred kuce slomi drvo i padne na zicu, iscupa konzolu zice vise sa bandere, haos. Imam struje u kuci, obecali mi elektricari da ujutru dolaze sa korpom da zamene kabl i da namestimo konzolu i par crepova okolo i dve letve slomljene. Cudno kako zice nosu pukle, ide na dve zice sutra navodno menjaju na jednu. Samo neka njesra od ovog vetra budjavog, kise nista nije palo...

U selu palo malo kiše a u ataru prema Dolovu i Mramorku pala lepa kiša . Nije da njive plivaju ali daj šta daš hvala Bogu i za ovoliko.

Danas izgorelo mnogo voćnjaka u selu, meni manji šljivak i 7 velikih oraha. Izorelo je 20 - 30 hektara, suva trava i rastinje su brzo raširili požar. Dolazili su vatrogasci iz okolnih gradova da gase, najgore što se upalila šuma i još uvek gori, obustavili su večeras, ne znam šta će biti ujutru. Nepristupačno je za kamione, koriste neka terenska vatrogasna kola. Sve to najverovatnije jer neka budala bacila pikavac.

Neke budale su i juce bacale pikavce pa ovako nije bilo . Bice da je nesto drugo .
Vece prijatno i slobodno cu reci hladnjikavo . Srecno svima sutra sa kisom i sto manjom stetom.

Vatrogasni dzip sam video da je otisao prema jugu.

Sa severa je dolazio dim, da li je to od ovih pozara oko kg ilij neka budala zapalila nesto opet u ataru pitanje je sad.

Nazad
Vrh