Vremenske prilike u 2025-oj godini

@Kimi - provlacis pricu o naucnim cinjenicama sto je ok i tako treba . Ali dok vi prvi u nauci ( obrazovani ) ne krenete da sumljate u neke stvari nauka i civilizacija ce tapkati u mestu . Siguran sam da si voljan da nauka napreduje ali kako ce da napreduje ako se ne krene u sumlju ? Danas nauka prica kao da je sve istrazila i zna odgovore na sva pitanja . Pa pre 100 godina medicinari su lobanju otvarali lopatom ( karikiram ) i to pricali da to tako treba . Gde bi danas bili da nije bilo ljudi koji su to opovrgavali i protivili se tome ?
Treba se ostaviti slobodnog uma a siguran sam da ti prvi uvidjas neke stvari koje bas i ne mozes da objasnis ali ti je glupo da to pricas na sav glas jer ce ti se nauka smejati .
to je pokojni veliki glumac Stevo Zigon "Kriger" objasnio u jednoj emisiji na cini mi se b ka tv ili yu info tv

sta znaci veronauka
ako verujes onda nije nauka jer nauka dokazuje svaki dan nesto novo a ako verujes sta imas dokazivati

tako i ovo

citaju se modeli pa se pice prognoze bice ili nece biti kise

o kontrolisanju vremena,zemljotres itd odavno se zna

jos kimi spomene zasto nisu sprecili pozar oko los andeles ili majami uragan itd......ukratko da bi se vrtele pare mora se nesto i srusiti

jos ima likova koji misle da su bliznakinje skinuli arapi iz pecina i 2 aviona udarena na 100nekom spratu zgrade :haha: :haha:

Није равна плоча.... Ту код тебе и у околини или је нека грба или нека увала кад вас мразеви заобилазе...

Овде имамо две ствари... Кими је прогнозер и погађач, тумач временске прогнозе и ту је стручан јер је завршио школу и има искуства.

Оно у чему нема искуства јесте управљање климом... А нико овде и нема искуства... И ту мислим да ми само можемо да нагађамо и тумачимо... Чињеница јесте да се време мења увек на уштрб сиротиње јер богати и могу да промене и место и државу... И увек у корист богатијих...
Оно што смо видели на блиском истоку где су се појављивале приче о засејавању облака и разноразни филмићи о поплавама у пустињама дају нам за право да не верујемо никоме...
Све теорије завере су се на крају обистиниле па паметан човек не може никоме веровати не само на реч него ни у шта, до у Господа Бога.
Чак се ни својим очима више не може веровати јер све што се види не значи да је истина.

Зато Паоре, увек размишљај својом главом и не веруј никоме....
Da li znaš u čije su ime hteli da spale Djordana Bruna i Nikolu Kopernika?

neznam koje si godiste

razlika biti na suncu tada i sad nebo i zemlja

da ne pricamo ----WINTER 1995 VS 2024 (posto ovu 25-tu jos neznamo jos sta ce biti)

saonice sad postoje samo u supama ko se jos nije uzjebo pa ih zapalio

te upravo 95,96 itd kombajner tadasnji i sadasnji imao par konja BEBA-PEGAZ

fora je sto je i na ovom forumu 75% za zvalavog iako se trude da sakriju

medjutim lako ih prepoznat izmedju redova

Znači ti stvaraš neku megafabriku, kontrolišeš vreme i onda pustiš nevreme i uništenje baš nikom drugom nego samom sebi? Pa genijalno!:ROFLMAO: Još me od muke nateraste da se smejem, cirkus.

@Banat013 barem ti kolega ne bi trebao biti deo istog, ali stvarno....

Nego, pustimo se svega, neka veruje ko u šta hoće, demokratija. To niko nikome ne spori, nek veruje da nas na svet donose i rode, samo nema potrebe da svojim ubeđenjima u svakoj drugoj trećoj poruci soli pamet drugima jer ovo uopšte nije tema za to, što kaže Arkadije izvolte u chat pa dalje. Ja sam samo kriv što prvi krenuh, u nadi da ću zaustaviti budalaštine.

Ista meta-isto odstojanje, osveženje tu, padavine kmeckaju, ima ih ali nedovoljno za sad.

Znači ti stvaraš neku megafabriku, kontrolišeš vreme i onda pustiš nevreme i uništenje baš nikom drugom nego samom sebi? Pa genijalno!:ROFLMAO: Još me od muke nateraste da se smejem, cirkus.
ovo bolje da nisi napisao

spomenuo sam bliznakinje-razlog rusenja istih je ulazak u rat sa irakom(bez ikakvih osnova)

razlog ulaska rata sa jugoslavijom je zbog nastanka bondstila na kosovu,kakvi albanci kosovari i ostale gluposti

rat sa vijetnamom,napravljen sukob od strane amera

itd itd itd

trenutno po modelima ja niskusan kazem do 10 jula nema nista

daj boze da promasim inace tropa samo takva sto se tice soje,suncokreta i kukuruza

Pa zar političari ne organizuju ratove da bi se oni i još pojedini bogatili?

Isto tako im je u interesu uništavanje dosta toga u svojoj državi da bi zaradili na uvozu i da dobiju bonuse od svetskih moćnika kojima je u novom poretku manje stanovnika, manje hrane i pijaće vode.

ovo bolje da nisi napisao

spomenuo sam bliznakinje-razlog rusenja istih je ulazak u rat sa irakom(bez ikakvih osnova)

razlog ulaska rata sa jugoslavijom je zbog nastanka bondstila na kosovu,kakvi albanci kosovari i ostale gluposti

rat sa vijetnamom,napravljen sukob od strane amera

itd itd itd

trenutno po modelima ja niskusan kazem do 10 jula nema nista

daj boze da promasim inace tropa samo takva sto se tice soje,suncokreta i kukuruza
Kakve veze to ima sa vremeskim prilikama?

b2b17c924c6caff4fbaa709d3ce6d8eb.jpg

Kod Tovariseva se jos koliko toliko zeleni a kisni Banat zut kao pustinja .
@Kimi - pumpaj Kimi , pumpaj . Ti si pokrenuo diskusiju 🤣 . A i realno bolje da se nesto ovako pise nego da se kuka zbog suse na koju ne mozemo uticati .

Nazad
Vrh