Vremenske prilike u 2025-oj godini

Evo za utorak šansa za padavine i ujedno šansa za naplatu osiguranja useva, ko je osigurao naravno....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jeste, biće tu nekih malih uslova za pljuskove, ali opet više u planinama.

Kako to obično u meteorologiji biva, kad jednima smrkne drugima svane- nakon što smo mi u par situacija tokom Maja bili hladniji od Moskve, sada kontra...značajne padavine u čitavoj istočnoj Evropi, zapadnoj Rusiji sve do Sibira i šire:
ens-image-1.png

Juče čitam na portalu Blica Ristić najavljuje formiranje Rex bloka kapije hladnog vazduha, padavine krajem Juna i temperaturu u Beogradu od 15 stepeni. Danas kao da ovo nije juče napisao najavljuje toplotni talas i 30-35 stepeni 🙈. Stvarno imamo ozbiljne ljude na pravim mestima.

Juče čitam na portalu Blica Ristić najavljuje formiranje Rex bloka kapije hladnog vazduha, padavine krajem Juna i temperaturu u Beogradu od 15 stepeni. Danas kao da ovo nije juče napisao najavljuje toplotni talas i 30-35 stepeni 🙈. Stvarno imamo ozbiljne ljude na pravim mestima.
Ja pocinjem da sumnjam da se sve vise ljudi drogira dok piše takve kontradiktorne postove i prognoze.Nemam drugo objasnjenje .
Sumnjam i u neke nase clanove 8-)

Jeste, biće tu nekih malih uslova za pljuskove, ali opet više u planinama.

Kako to obično u meteorologiji biva, kad jednima smrkne drugima svane- nakon što smo mi u par situacija tokom Maja bili hladniji od Moskve, sada kontra...značajne padavine u čitavoj istočnoj Evropi, zapadnoj Rusiji sve do Sibira i šire:
ens-image-1.png
Znači Rusi kontrolišu atmosferu😀

Toliki genetski stručnjaci, a nisu u stanju da iz tih "korovskih" vrsta izdvoje gen koji im omogućava da rastu i razvijaju se u uslovima hroničnog nedostatka atmosferskih padavina....
Eto, na tvojoj fotografiji, stopalo ne računam 😂, vide se biljke ambrozije ako se ne varam, koja je u intenzivnom porastu...
Kako, ako nedostaje vode ?
E, to bi bila prava primena nauke u praktične svrhe, ali, izgleda da to nije interes...

Upravo sam gledao jednu prognozu, kiše izgleda da nema do kraja meseca, u zadnjoj nedelji juna temperatura ide na 37-38...
U prevodu nadrljali smo...

Добродол, овде се вероватно неће шпартати него само прскање. И ето резистентности на све.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Voda skupa i preskupa, heroin loš i nikakav...🤣
Али га има више него воде...

И код мене је почела да ''пуца'' земља. Треба кише.

Toliki genetski stručnjaci, a nisu u stanju da iz tih "korovskih" vrsta izdvoje gen koji im omogućava da rastu i razvijaju se u uslovima hroničnog nedostatka atmosferskih padavina....
Eto, na tvojoj fotografiji, stopalo ne računam 😂, vide se biljke ambrozije ako se ne varam, koja je u intenzivnom porastu...
Kako, ako nedostaje vode ?
E, to bi bila prava primena nauke u praktične svrhe, ali, izgleda da to nije interes...

Наравно да би могли и ''природном'' селекцијом да направе отпорније биљке и на болести и на сушу само што им није у интересу.

Greje od jutros,bice bas toplo subjektivni osecaj blizu 40 stepeni jedino me rashladjuje temperatura na vremenskoj prognozi kad vidim 29 odma mi bide lakse

Mislim da treba otvoriti novu temu gde ne bi "davili" one koji imaju drugacije misljenje, koje svakako treba postovati.
Ovu temu ostaviti za zvanicne podatke i ono sto kaze struka, a mi ostali smrtnici i lajici mozemo tamo iznositi nase licne utiske.
Mislim da bi to bilo najbolje 😎

Tema je Vremenske prilike, zašto bi otvarali novu Temu ?
Ko određuje šta je "zvanična" a šta ona druga prognoza ?
Bilo kratkoročna ili dugoročna...
Meni je uvek zanimiljivo da pročitam i jedne i druge stavove, svakako JA donosim odluku kome ću verovati...
Pa makar rasprava nek preraste i u svađu, svakako...
Za sada sam stava, da ni jedni ni drugi, ni treći nemaju ama baš nimalo pojma šta se dešava s klimom i vremenskim prilikama, pa u skladu s tim i "prognoziraju" vreme...
Što više karti, kompjutera, modela, satelita, prognoza omaši maksimalno...
Putanje vetrova, oblačnih sistema, vrelih Saharskih frontova, polja niskog vazdušnog pritiska, žaba gatalica na kanalu, lastavica u niskom letu iznad jezera u večernjim satima, na kraju iznenade sve, i jedne , i druge, i pete, ako hoćete.... 🫣
Te nema logike zašto je baš sada ovoliki nedostatak padavina, pa zašto je atmosfera inertna, i oni drugi, pa Četvrtak u Uskršnjoj Nedelji je bio sunčan dan, zašto sada ne pada kiša.... :ROFLMAO:
I tako... :rolleyes:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh