Vremenske prilike u 2025-oj godini

Mislim da si u pravu za te pukotine i kišu ali samo u slučaju da tih 10 litara padne za 2 min....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

sreca sto su noci jos uvek izuzetno hladne

jutros sam grabio neku detelinu

kapa,duks pod obavezno a i rukavice da sam stavio na ruke ne bi mi smetale

Al ste vi kratkog pamćenja. Prošle godine u ovo doba žetva pšenica bila već gotova?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

To je bas jedno od pitanja , koje ovde nismo nikad zakljucili .
Neko moje misljenje ,a i probavalo se , da je isto ,i spartani i ne.
Dok npr ,mislim da ima nekad i prednosti , nespartana,ispucala zemlja . Npr , kasnije ,jul ,avgusta , ako naleti neka manja kisa , tipa do 10L , u ospartamom ta kisa ne dospije do korjena ostane u gornjih par cm i za dan dva ispari , u ispucaloj zemlji se spusti u pukotine .
Gde su velike pukotine(obično gde je sabijena zemlja ili gde je bio vodolež) koren je u kontaktu sa vazduhom i ni jedna biljka to ne voli.

Ništa od najavljenih padavina u skorije vreme...Temperature nisu viskoke, šta više može se reći da je prijatno, međutim velike su šanse da jun prođe bez i jedne kapi kiše.

Upravo to, u novonormalnom tumbanju pogotovo nakon iskustava sa proteklim zimama čovek se navikne na sve i svašta, ali da mi je neko rekao da će to ikad biti moguće (za jun) pomislio bih da je lud...posledično tome niti jedan dan da zagrmi skoro u čitavom junu, pogotovo u ovom još uvek (do 15.) najnestabilnijem delu godine.

I to ne da samo da je ultra stabilno u smislu razvoja i padavina, nego bre nema ni oblaka...čaura prava, odnosno mediji imaju stvarno super izraz za ovo-kupola. E baš to i jeste figurativno, kupola ništavila koja obavije oblast oko Sredozemlja, tj. sa naše strane Alpa.

Za posebnu analizu ostaje stvarno odakle se stvorila nakon onakvog maja ovakva bezidejna vazdušna masa...kao da je atmosfera zapela negde poput starog automatskog menjača i sad joj 300 godina treba da se opasulji.

Sta je zajednicko za zadnjih 5 do 10g?
Sta mislite o ovoj teoriji novih godisnjih doba ? Zima je nestala. Zamijenili su je suva jesen koja nastaje kasnije ,nego nekad.Nakon toga ide proljece koje dolazi ranije i ranije ljeto ,i to je to.

Nazad
Vrh