Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da li si orao ili ceprkao ne znamOrano duboko, pa zato
tetak pokojni mi ziveo u centru baca,sredisnja ulica sto izlazi na crkvuUbedljivo najsusniji region ove godine je kod nas. Odredjedni delovi su ispod 300 l. Lokalno je to oko 400.
Soja od 50 do 500 kg/kj
Kukuruz od 1500 do 5000 (dolje, nize, lokalno gde je uhvatio oblak)
2.06. Razorna oluja i led unistila 5000 ha
Prosle godine najrazornija oluja koja je ikad zabelezena na ovim prostorima. 19.pa 21.07. Posledice oluje su jos vidljive. Mozete slobodno da dodjete da viditite. Klasa zemljista uglavnom treca i nize, pesak, slatina.
Mozda i jedina opstina koja vise nema poljoprivredu u budzetu. Naprosto ta stavka je obrisana 2014.cini mi se.
Itd itd itd.
Da menjao bi se sa kim god hoce. Daj te ponude, cekam.
Atar Tornjosa, Cantavira, Oroma ima prilicno kvalitetnu zemlju, Djurdjin kako gde, ali opet dosta bolju nego Ljutovo i Tavankut.E to se zove tuga zadnje tri godine.Manji prinosi nego kod Luleta.Peska poprilicno i skoro sve sto je moglo da obidje ove 3 godine, sto se padavina tice, je obislo.Posle ovoga ljudi se cesu i gde ih ne svrbi, a kao sto sam pre nekog vremena pisao, problem postaje i za pitku vodu, jer bunari masovno presusuju.tetak pokojni mi ziveo u centru baca,sredisnja ulica sto izlazi na crkvu
svaki 1 maj se islo kod njih pre skoro 30 godina,3 dana i naravno na konjicke trke u nekadasnju Vojnu Ustanovu Karadjodjevo,sad je Morovic il kako je zovu sad sta li je
obilazila se cuvena tvrdjava,dok je jos bila onakva nikakva,ovi sad sto je znaju zadnjih od kad je obnovljena 10-15 godina to je drugi pojam tvrdjave al ok
znam klasu zemljista vrlo dobro
soja se kod nas ne seje vec 10 godina
kukuruz zadnje 3 godine ko dobaci do 4 t alal mu vera a 5 taj je loto i bingo dobio
psenica u 3 godine prosek neveruejm da neko ima 35m po jutru(prosek kazem u 3godine)
toliko o prici gde je losije
pricam o "ataru" od Cantavira,Tornjosa,Oroma pa vamo do Djurdjina a ti pogledaj na karti gde je to
i to vidis da ti pisu i ostali clanovi u ovoj temi sa davde sa gornje strane
Дај да видим, шта нудиш па да се чинџујемо(мењамо).Gde su imali 2 t soje po jutru. Daj pokazi mi koja je te parcela, molim te.
Ocito "ja nisam odvle"
Samo ko je raspolozen da se menja nek se javi.
soja se kod nas ne seje vec 10 godina
kukuruz zadnje 3 godine ko dobaci do 4 t alal mu vera a 5 taj je loto i bingo dobio
psenica u 3 godine prosek neveruejm da neko ima 35m po jutru(prosek kazem u 3godine)
prosle 23-ce je bilo do 4t kj ko je imao srece pa da je pala kisaAtar Tornjosa, Cantavira, Oroma ima prilicno kvalitetnu zemlju, Djurdjin kako gde, ali opet dosta bolju nego Ljutovo i Tavankut.E to se zove tuga zadnje tri godine.Manji prinosi nego kod Luleta.
Ceo severni banatGde su imali 2 t soje po jutru. Daj pokazi mi koja je te parcela, molim te.
Ocito "ja nisam odvle"
Samo ko je raspolozen da se menja nek se javi.