Vremenske prilike u 2024-oj godini

Kad je ono bila velika letnja suša, 2011. ili 2012.godine? Znam za onu 2017. ali one tamo se ne sećam.

Zanimljivost:
U poslednjih 10 dana moja stanica je zabeležila 1,1mm padavina, iako od padavinskih oblaka ni traga ni glasa nema. Razlog je naravno jutarnja magla i rosa. Desi se ponekad, kad je gusta kao testo na temperaturi tu par stepeni iznad nule da se očita i do 0,3mm.

Uz nastavak suvog vremena posle vikenda končano bi došli na red mrazevi, i do umereni. Vreme je uveliko.

Ukupne padavine u narednih 10 dana, suvo na čitavom kontientu:

gfs-25-258.png

Taman je lepo krenulo u septembru malo kise malo sunca u par navrata licilo na pravu jesen. Ali avaj ne bi cela ova godina isla uz onu stvar da ne izluduje do kraja. Kako je krenulo tesko cemo videti neke padavine do kraja godine onako laicki gledano.

Poslednja izmena:
Takodje magla i bar meni prilicno hladnije jutro u odnosu na prethodna 2-3 dana.
Videh da sam u postu ranije greskom napisao do kraja godine mislio sam do kraja meseca, kraj godine je opet malo daleko za bilo kakve prognoze 😁

Suvo zahladjenje po vec ustaljenom scenariju koji se desava iz godine u godinu.
Prognosticari, samoprozvani, se ubise da objasne kako je to normalno.

Normalno je, ni prvo ni poslednje, Može se javiti u bilo koje doba godine.

Pogotovo neće da bude padavinsko pogledom na akumuliranu kartu padavina iznad i sa informacijom da će prosečni pritisak sveden na nivo mora u narednom periodu biti oko 1030mb. Ako iz takve situacije može išta da padne ja odo bolje da skočim u bunar.

Vidim da sam pogresio sto sam pripremio prskalicu za zimu ,izgleda da ce se prskati psenice od cikada ako ostane toplo ....

F1 u Brazilu se nece odrzati zbog kise.
Daj nek premeste kod nas u juznu Backu. Kise vise imati necemo. Idealni uslovi za voznju.

Uglavnom kise nema, somova 'fala Bogu ima koliko volis.
Zime igleda biti nece, kao iznenadili smo se. Iduca godina mozda i gora od ove. Juzna Backa ubedljivo najsusniji region ovih nasih prostora. Od 1.01. do 1.11. palo nesto preko 400 l padavina.
Ubedljivo najmanje padavina od kad merimo. Nekad u sezoni, kad je losija, bude od 550 do 600. Kad je prosecna preko 600, a kad je dobra preko 700.
Sad mozemo samo da sanjamo o tome.
Naravno ovi koji su kisli redovno se samo smeju i nasladjuju, al to valjda tako ide.

Nazad
Vrh