sinisa1979
Član
1,5lit + sinoć 4lit. Malo za ovu našu zemlju, al daj šta daš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tako nekako ali da li si uzeo u obzir da u juznom Banatu pola godine duva vetar i da je potrebno mnogo vise padavina nego recimo u Sremu ?@Banat013
Tačno je da je teško izbeći subjektivnost, ali ima razlike u objektivnosti.
Kod Arkadija je ono prethodno "padanje" donelo 8L, a ovde 3,5L
Južni deo Banata od Zrenjanina naniže, čitav Srem, ugao oko Sombora, Novi Sad i okolina uvek bolje prolaze i to je naprosto činjenica.
Mora se reći da ti regioni trpe i više nepogoda.
Koliko me sećanje služi 1992-93 je bila dosta sušna ,pa 2000 pa 2003 pa .....ne zna im se broj.
6lKod nas je sad lepo padala, bila je mirna kiša a iz pravca Vrbasa je jako sevalo i tamo je bio crn oblak. Kod nas se nekako ublažilo a kasnije ću videti koliko je palo jer sam danas izneo kišomer. Mada, i noćas mi se činilo da je lepa kiša bila, a ono ćorak, jedva mokro dno kofe koja je bila napolju, ispod cveća u baštici suvo itd.
To je bilo 2003. kukuruz je imao problema sa nicanjem..........Kazu ovi stariji kod mene da je ovakav susni pocetak godine i sve do zetve bilo 2003/2004, (jedna od te dvije)psenica ostala mala 30-40cm visine, ispod koljena, zetva psenice bila krajem 5og mj, vrsilo se 12-18m po jutru te godine
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoji mreža nezavisnih privatnih meteoroloških stanica na www.wunderground.com gde se pored ostalog može videti i količina padavina po lokacijama na kojima stanice postoje. Sve je na dobrovoljnoj bazi.
nema nista od kise gde je ovo plavoУкупна прогнозирана количина падавина за Србију до 19. априла по америчком GFS моделу: