emigrant
Član
Nisam ni ja još krenuo sa skidanjem soje i ne znam da li ću pre oktobra početi.Imam soju koja se zeleni i kojoj će ova kiša dobro doći da napuni mahune.Svakako treba kiše a soja će se uraditi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ništa ne može da zameni sneg što se tiče rezerve vlage, ako ne krenu zime kao nekada, sve veći problem će da bude.Jeste kolega sve si u pravu a zar nije ekstrem 40c dva meseca pa zadnjih 7-8 godina nema rezerve vlage ništa samo zavisimo od trenutnih padavina, kako neki mesec bude bez ili malo padavina tako može i neki mesec da ima više i tako se niveliše vlažnost zemljišta.
Ja ni prošle...Ja nisam bio ni da pecam ove godine![]()
Kako nema veze kad preko cele godine je ista prica, dali treba ili ne treba!Ko djeca .
Kakve veze ima dal treba ili netreba?
Nemogu vjerovat
U nedelju kod nas kose soju a ti kažeš da mi je pred kućom neću kositi posle par dana kukašKako nema veze kad preko cele godine je ista prica, dali treba ili ne treba!
Onda zbog cega se i pise u ovoj temi?!
ma pusti gaU nedelju kod nas kose soju a ti kažeš da mi je pred kućom neću kositi posle par dana kukaš
Ako 26 april nije kasna setva šta je onda setva 5-og aprila a da nepričamo o 13-om maju, to što kod vas nekad zakače kiše iz Rumunije u avgustu (koje dobar deo Vojvodine nema) se zove kocka, mi da smo dobili kiše u julu kao vi mi bi sad nakrivili kapu, zadnja kiša kod nas bila 1 jula, večito nešto kukaš a imaćeš soje bolje nego iko, ali no.@sale ratar
Opustemo, jer pre svega zaleteo si se a nije bas tako. Pre svega nije istina da sam sve kasno posejao, setvu soje sam zapoceo 26 Aprila a to nikako nije kasno, a zavrsio 13 Maja sto je relativno nesto kasnije!
Druga stvar treba imati na naumu da je kod nas bilo kise i kise sve do 22 Jula i da te soje posejane pocetkom Aprila su krenule da se kose dok ove druge nisu. Nije koseno u ataru i okolini ni 5% soje.
Drugo je na drugim mestima gde je sasvim manje kise bilo i soja sazrela mnogo brze.
Nikakva kocka nije bila a ni izgubljeno sve jos nije tako da pusti i pricu o tome ko koliko je iskusan.
@cicimoric
Zato sam i rekao da kod se jos nije skinulo ni 5% a sto se tice 2014 i svih drugih godina kad je soja sazrela sama od sebe u nekim normalnim uslovima bez ekstremnih vrucina, onda je jasno da nece se mahune otvarati takvoj zdravoj soji, dok u ovakvim godinama zna olako posle kisa a potom susenja da puknu mahune ko od sale.
O tome i ne treba da raspravljamo jer i tebi je to jasno, bar tebe znam i znam da radis i radio skoro pa najvise soje od celokupne povrsine koje radis a to je mnogo, toliko toga da taj pojam mnogo, je za vecinu forumasa dalek!
Naravno da ce se otvarati nezdrave soje ali nerviramo se ili ne nista ne mozemo protiv vremenskih prilika.Zato sam i rekao da kod se jos nije skinulo ni 5% a sto se tice 2014 i svih drugih godina kad je soja sazrela sama od sebe u nekim normalnim uslovima bez ekstremnih vrucina, onda je jasno da nece se mahune otvarati takvoj zdravoj soji, dok u ovakvim godinama zna olako posle kisa a potom susenja da puknu mahune ko od sale.
Eto ponavljam ti opet da je ne bi kosio Nedeljom!U nedelju kod nas kose soju a ti kažeš da mi je pred kućom neću kositi posle par dana kukaš
Nemam reci, osim da kazem da lupetas!Ako 26 april nije kasna setva šta je onda setva 5-og aprila a da nepričamo o 13-om maju, to što kod vas nekad zakače kiše iz Rumunije u avgustu (koje dobar deo Vojvodine nema) se zove kocka, mi da smo dobili kiše u julu kao vi mi bi sad nakrivili kapu, zadnja kiša kod nas bila 1 jula, večito nešto kukaš a imaćeš soje bolje nego iko, ali no.