emigrant
Član
Nisam ni ja još krenuo sa skidanjem soje i ne znam da li ću pre oktobra početi.Imam soju koja se zeleni i kojoj će ova kiša dobro doći da napuni mahune.Svakako treba kiše a soja će se uraditi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ništa ne može da zameni sneg što se tiče rezerve vlage, ako ne krenu zime kao nekada, sve veći problem će da bude.Jeste kolega sve si u pravu a zar nije ekstrem 40c dva meseca pa zadnjih 7-8 godina nema rezerve vlage ništa samo zavisimo od trenutnih padavina, kako neki mesec bude bez ili malo padavina tako može i neki mesec da ima više i tako se niveliše vlažnost zemljišta.
Ja ni prošle...Ja nisam bio ni da pecam ove godine
Kako nema veze kad preko cele godine je ista prica, dali treba ili ne treba!Ko djeca .
Kakve veze ima dal treba ili netreba?
Nemogu vjerovat
U nedelju kod nas kose soju a ti kažeš da mi je pred kućom neću kositi posle par dana kukašKako nema veze kad preko cele godine je ista prica, dali treba ili ne treba!
Onda zbog cega se i pise u ovoj temi?!
ma pusti gaU nedelju kod nas kose soju a ti kažeš da mi je pred kućom neću kositi posle par dana kukaš
Ako 26 april nije kasna setva šta je onda setva 5-og aprila a da nepričamo o 13-om maju, to što kod vas nekad zakače kiše iz Rumunije u avgustu (koje dobar deo Vojvodine nema) se zove kocka, mi da smo dobili kiše u julu kao vi mi bi sad nakrivili kapu, zadnja kiša kod nas bila 1 jula, večito nešto kukaš a imaćeš soje bolje nego iko, ali no.@sale ratar
Opustemo, jer pre svega zaleteo si se a nije bas tako. Pre svega nije istina da sam sve kasno posejao, setvu soje sam zapoceo 26 Aprila a to nikako nije kasno, a zavrsio 13 Maja sto je relativno nesto kasnije!
Druga stvar treba imati na naumu da je kod nas bilo kise i kise sve do 22 Jula i da te soje posejane pocetkom Aprila su krenule da se kose dok ove druge nisu. Nije koseno u ataru i okolini ni 5% soje.
Drugo je na drugim mestima gde je sasvim manje kise bilo i soja sazrela mnogo brze.
Nikakva kocka nije bila a ni izgubljeno sve jos nije tako da pusti i pricu o tome ko koliko je iskusan.
@cicimoric
Zato sam i rekao da kod se jos nije skinulo ni 5% a sto se tice 2014 i svih drugih godina kad je soja sazrela sama od sebe u nekim normalnim uslovima bez ekstremnih vrucina, onda je jasno da nece se mahune otvarati takvoj zdravoj soji, dok u ovakvim godinama zna olako posle kisa a potom susenja da puknu mahune ko od sale.
O tome i ne treba da raspravljamo jer i tebi je to jasno, bar tebe znam i znam da radis i radio skoro pa najvise soje od celokupne povrsine koje radis a to je mnogo, toliko toga da taj pojam mnogo, je za vecinu forumasa dalek!
Naravno da ce se otvarati nezdrave soje ali nerviramo se ili ne nista ne mozemo protiv vremenskih prilika.Zato sam i rekao da kod se jos nije skinulo ni 5% a sto se tice 2014 i svih drugih godina kad je soja sazrela sama od sebe u nekim normalnim uslovima bez ekstremnih vrucina, onda je jasno da nece se mahune otvarati takvoj zdravoj soji, dok u ovakvim godinama zna olako posle kisa a potom susenja da puknu mahune ko od sale.
Eto ponavljam ti opet da je ne bi kosio Nedeljom!U nedelju kod nas kose soju a ti kažeš da mi je pred kućom neću kositi posle par dana kukaš
Nemam reci, osim da kazem da lupetas!Ako 26 april nije kasna setva šta je onda setva 5-og aprila a da nepričamo o 13-om maju, to što kod vas nekad zakače kiše iz Rumunije u avgustu (koje dobar deo Vojvodine nema) se zove kocka, mi da smo dobili kiše u julu kao vi mi bi sad nakrivili kapu, zadnja kiša kod nas bila 1 jula, večito nešto kukaš a imaćeš soje bolje nego iko, ali no.