Kisha
Član
Eno od sledeće nedelje ide otopljenje i biće lepo vreme do decembra kao i svake godine pa imate vremena za skidanje, pustite nas koji nismo imali kiše da malo uživamo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma razumemo mi tebe kolega ali ti si hteo kasno da seješ nadajući se avgustovskim padavina ali si promašio (kao i svi što smo se nadali), kockao si se i izgubio, moš kukati do mile volje, kiše treba pa treba e sad što tebi i nekima ne godi to je nešto drugo. Šta misliš da je naišla oluja i led i sve to nabila u zemlju, šta bi onda bilo, od goreg uvek ima gore, pokupićeš ti to sve, neće se soja ove godine tek tako otvarati ako si iskusan sojar a sebe smatraš bar po pisanju ali no.Niko ne kaze da kisa nije potrebna, ali ne u ovom trenutku, vi kao da ne citate ali pisete i dalje isto.
Evo Brale tvrdi da onakva bolesna soja koja je isprzena prezivece do Novembra.
Ja sam siguran da nije u toku sa time jer da jeste onda bi znao da to nije tako.
Sve te mahune koje su na sprzenim biljkama pucace i bice zuto od zrna po zemlji!
Ali sta je tu je, nije ovo do mene ili do nekog drugog. Da je do mene zvao bi je..og Borisa negde 5 Avgusta da zalije soju koja bi dala u proseku vise od 2 t/kj.
Polako Pero skinuce se sve. Bila jedna godina kada nijedno zrno nismo skinuli u septembru jer je stalno padala kisa. A da ne pricamo o famoznoj 2014 i gusenicarima. Ja sam svega 5 KJ soje skinuo do sada.60-70% za skidanje od celokupne obrade zemljista!
Soju nismo ni zakosili. Jel ti je to dovoljno? Pogledaj malo širu sliku stanja svega, a ne samo soje kod tebe.Svi vi kome je toliko potrebna ova kisa u ovom trenutku pozeljno bi bilo da napisete jos koliko soje ili kukuruza vam je preostalo u ataru!
Lako je soliti pamet vi nekolicina, kad skoro ili u potpunosti ste pokupili sve iz atara dok nekima je preostalo jos 60-70% za skidanje od celokupne obrade zemljista!
Tako da izjasnite se zasto vam godi ovakvo sranje!
Izjasnio sam se da je potrebna i kisa ali ne u ovakvoj meri, toliko dana i sa takvom temperaturom kakva je sada.
Svakako da je razumljivo da svako gleda sebe i iz svoje tacke gledista!
Ja sam skinuo sve 100% iz atara, i kod nas u selu je ostalo mozda 5% kukuruza da se skida mozda ni toliko. Tako da je kisa veoma dobrodosla i sve je cekamo.Svi vi kome je toliko potrebna ova kisa u ovom trenutku pozeljno bi bilo da napisete jos koliko soje ili kukuruza vam je preostalo u ataru!
Lako je soliti pamet vi nekolicina, kad skoro ili u potpunosti ste pokupili sve iz atara dok nekima je preostalo jos 60-70% za skidanje od celokupne obrade zemljista!
Tako da izjasnite se zasto vam godi ovakvo sranje!
Izjasnio sam se da je potrebna i kisa ali ne u ovakvoj meri, toliko dana i sa takvom temperaturom kakva je sada.
Svakako da je razumljivo da svako gleda sebe i iz svoje tacke gledista!
Jasno i glasno Svaki normalan razum je slican u ovakvoj situaciji! Niko nije budala a da kise posle takve suse ne prizeljkuje.Ja sam skinuo sve 100% iz atara, i kod nas u selu je ostalo mozda 5% kukuruza da se skida mozda ni toliko. Tako da je kisa veoma dobrodosla i sve je cekamo.