Vremenske prilike u 2023-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
83 sneg pao skoro pred 1 maj i to kao u sred zime, a bio i mraz.Isto i 88 sećam se ispraćaj kod komšije,postavljen šator sutra dan ga sjebao sneg :)

07.04.2021.
625965cceafcd213a8daa4cd8de8e812.jpg

Po ovim datumima malo, malo pa sneg u aprilu. Nije baš da je ovo nešto novo.
Nepamtim baš tačno za dalje datume ali evo treća godina za redom da zazimi u aprilu....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Propalo je dosta, ali je vegetacija kasnila bar nedelju dana u odnosu na ovu godinu, koliko se sećam.
Našao sam sliku Burlata od 04.04. sada je skroz cvetao.
Tako da je kajsija verovatno bila u tek punom cvetu.

A ne sećam se ni koliko je dana i koliki minus bio.
8b0847ad30708693d98efe0e1d46e547.jpg

Mislim da je 1980 u Maju pao sneg kukuruz imao 3,4,5 lista sećam se jer je komšija pravio svadbu i svi pričali samo o snegu i šteti koja će biti ili neće biti 🤔ali na svu sreću nije ga bilo puno i sve je bilo ok.

Znam 2012 nije bilo snega u aprilu. Posejao sam kukuruz drugog aprila, bilo toplo i nikao je extra. Samo što je posle dobio tarup ujesen. Nije bilo kukuruza ni za onu stvar.
2017te setva 27 mart u polusuvo. Bez snega i kiše u narednih par meseci, ujesen tarup.......

Nije često, samo 2 puta. Oba puta sam hteo da budem pametan i požurio sa setvom....

Ako se dobro sjećam i Momo je prošle godine posijao kukuruz ranije pa pao snijeg. Neznam dali se to odrazilo na prinose.

@CetojevicM
2020 godine Dkc 3623 setva 20 april a skidao 27 avgusta sa vlagom 12,7%
Prošle godine setva oko 25og aprila, razni pioniri. Skidano druga polovina septembra, uglavnom sve skidano sa vlagom manjom od 14%

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh