paorpaor
Član
Ma sta ameri znaju. To su neki zli ljudi i ne treba nista prihvatiti sto je njihovo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tu ima kanala na sve strane,svaka duz,plus na svakih 1km ili tako nesto,spojene duzi,atar je skoro kao sahovska tabla isaran kanalima.Ja licno imam samo 2 manje parcele koje nemaju kanale okolo njih,sve ostale imaju bar 2 kanala,tj na 2 strane,neke imaju i po 3 kanala.Arkadije pošto vidim da imaš kanal uz njivu mislim da bi ti rešio problem tako što bi uradio podrivanje sa onim kuglama i onda napravio kanale za odvodnjavanje. Video sam kako su neki baš baš lepo sanirali ovakav problem.
Zavisi od tipa zemljista, otovora na korugvanim cevima, sirine i dubine kanala.Tu ima kanala na sve strane,svaka duz,plus na svakih 1km ili tako nesto,spojene duzi,atar je skoro kao sahovska tabla isaran kanalima.Ja licno imam samo 2 manje parcele koje nemaju kanale okolo njih,sve ostale imaju bar 2 kanala,tj na 2 strane,neke imaju i po 3 kanala.
Nema niko toliki podrivac kod nas pogotovo sa kuglom,razmisljao sam i o tome.Ali u tom delu atara ima parcela sa drenazom,drzavne table,to radi posao evo ko zna koliko decenija od kako je postavljeno,tj nisu sad drzavne vise,otislo sve u privatno vlasnistvo.Pitao sam u nekoj temi u vezi onih korugovanih cevi za drenazu,pitanje je bilo jel bi mogle takve cevi da se postave u zemlju bez koriscenja peska,kamenja kao sita.Vidim na you tube ameri postavljaju takve,ili slicne,cevi direktno u zemlji kroz onaj podrivac veliki,ne koriste nista vise.Kontam ako kod njih to radi mozda bi radilo i kod nas,ne mora trajati decenijama.