Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Psenici treba kisa za nicanje,bolje sejalice poseju u vlagu sve ali otpad od imta i slicni ne ,bar 20% semena zavrsi plice u suvom i nesto bude na povrsini cak ...

Pa neka i bude suvo. Daj da se završe svi poslovi sa žetvom, da pokupe ovi što imaju lucerke, da se spremi i poseje pšenica.
Biće kiše kasnije i neće biti loše to za pšenicu. Novembar će biti šarenolik sa suvim i kišnim periodima ali neće biti hladan. Tako da je to idealno za pšenice. Nije bilo par dana kiše i odmah kukanje za njom. Neka ona i sneg padaju kad im je vreme u peiodu decembar-februar.

Ne znam sta ti imas od useva ali za moje useve ja bih vise voleo da pada svakog meseca, to od decembra do februara ( 2012 do maja) smo probali i nije mi se bas svidelo :osmeh: :osmeh:
Nije problem par dana bez kise vec sto je kod nas je poznajuci prilike uvek u ovakvim situacijama ekstrem ili ili. Ili zajase kisa da se podavimo ili zajasi suvo vreme do besvesti. Nema one umerenosti koju pamtim

IMT577dv sve si u pravu da je vreme u poslednjim godinama bas ludo. Ili pada ili susa. Samo sam napisao da sada je ne treba. Da ljudi zavrse svi poslovi pa posle neka pada. I ja bi vise voleo da kise bude jun-avgust nego na zimu. Ali......

Kiše ne da fali nego strašno. Kopao bager pre par dana tu blizu kod moje kuće pukla vodovodna cev. Pola metra vlažne zemlje a ispod suvo i tvrdo kao beton dokle god je bager kopao.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pasivnog li meseca, do kraja maltene nista na vidiku, samo toplina...

E9519-E8-B-59-B7-4637-8-A17-6-C3-BA00-E3-E63.jpg

Ovo za subotu ukinuli sve,samo da se ne ponovi 2019-ta jesen i nicanje psenice ....jos nam samo to fali nakon ovakve usr... godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh