Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas pljusnulo ,taman sam pomislio proci ce dan bez kise,ali pogodi nas neki oblacak ...
Edit: Dobro pada ....jbt na radaru jedva neki oblacak iznad nas ,a gle sto pada ....al smo srece u tri lepe,medju najgorima smo prosli po pitanju suse,i sad po pitanju padavina smo medju ''najboljima'' ...

Poslednja izmena:
Znači Kimi može da se kaže da od danas ide stabilizacija vremena (naravno bez padavina) u narednih 13-14 dana?

Pregledao sam sve prognoze, niko ne odstupa od toga da ce biti kise posle 12-tog.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Od preključe, tvrđava Maglič i pogled na klisuru Ibra, mesta samo za reku, i jedva uz proširenja za prugu i put:
7-F516147-8-C7-C-40-EE-A05-D-56-A76839523-C.jpg

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da i mi gore u srednjem banatu mozemo ocekivati slicne,manje ,kolicine padavina ?.Pricamo do 10 litara ili preko ?,sredinom sledece nedelje ?.

Kako se termin bliži, tako se padavine za sever isušuju a za oblast južno od Save i Dunava povećavaju. Što se severa tiče, najizglednija je dijagonalom od Mačve i juga Srema ka južnom i centralnom Banatu, ali opet su to male količine u svakom slučaju (1,2-6,7mm).
Značajne padavine se očekuju dijagonalom od Peštera preko Kopaonika ka donjem toku Zapadne, Južne i gornjem Velike Morave (25-35mm).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh