Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragane bilo je nocas malo kise.
Било и код вас? А мој ме ујак убеђује да у Опову, где сад живи, није било кише, али и да није падало овде код нас. Још мало па да ме убеди да не знам да направим разлику колика влага може да буде када је "тоњаво", а колика када ороси киша.

Kod mene jutros suv ceo beton . Ako je uspela da padne tokom noci i da se do zore osusi beton da ga .ebem .

Било и код вас? А мој ме ујак убеђује да у Опову, где сад живи, није било кише, али и да није падало овде код нас. Још мало па да ме убеди да не знам да направим разлику колика влага може да буде када је "тоњаво", а колика када ороси киша.
Bilo je ali jako malo,kad sam jutros krenuo u setvu vidim po prašini.

Kod mene jutros suv ceo beton . Ako je uspela da padne tokom noci i da se do zore osusi beton da ga .ebem .
Код мене и најмању кишу прво видим на некаквом битумену на равном крову гараже, а онда мало већу приметим на асфатлту који ми је у дворишту, док бетон за сво то време не промени боју, а и кад се он окваси, најбрже се и осуши.

Ima naznaka za padavine tamo posle prvog ako to ne ispari, da sam znao da ce biti ovako lepo vreme, mnoge poslove bih sada zavrsio, sada imamo opet problem sa sušom.

Zavisi kako je ko radio predsetvenu pripremu.Ima gde će nići bez kiše a ima gde neće dok ne padne kiša u vidu provale oblaka!

I tanjirano je u problemu.One teške tanjirače što oru kada rade napravile su harakiri jer su džombe zapekle.Ko je prešao setvospremačem posle tanjirače izvukao je svu vlagu napolje.Ko je išao samo setvospremačem direktno u kukuruzovinište uradio je odličan posao, sitno, vlage na pretek.Ko je tanjirao i odmah sejao takođe je uradio dobar posao.Svašta sam pasirao i video dok sam sejao.

Tanjirano jednom pre kiše, i sada pređeno setvospremačem pre setve milina kako se uradilo. Brašno, a vlage koliko hoćeš.
Dok sve tanjirano posle kiše kaldrma a suvo....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

A kiše ni za lek, ni u najavi.....
Polako ali sigurno se sve teže ore, juče već neke parcele prestale da se rasipaju i da plug izbacuje grudve. Posejano seme pšenice i ječma stoji u suvom.
100+ litara kiše bi sad leglo kao budali šamar.
Ko ono beše ne tako davno kukao kako kiša bezveze mnogo pada i miholjskim letom?.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kimi sto si bukvalista. Nisam mislio bas doslovce tako. Znas ti na sta ja tacno mislim i znas da je tako. Onaj ko iole obraca paznju na vreme primecuje da je u proteklih nekoliko sezona sve dolazilo u ciklusima. Nema neke ravnoteze, ili je suvo, ili je kisno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh