Tombica
Član
Cu da se raspitam!Veruj mi da pojma nemam, verovatno je kod nekog čoveka u dvorištu. Znam da postoji to naselje, upamtio sam tablu na izlazu iz Zrenjanina kada sam pre x godina išao za Kikindu, ništa više.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cu da se raspitam!Veruj mi da pojma nemam, verovatno je kod nekog čoveka u dvorištu. Znam da postoji to naselje, upamtio sam tablu na izlazu iz Zrenjanina kada sam pre x godina išao za Kikindu, ništa više.
Ovo me je stalno interesovalo.Padavinske stanice RHMZ ,gde se nalaze i kako izgledaju .Veruj mi da pojma nemam, verovatno je kod nekog čoveka u dvorištu. Znam da postoji to naselje, upamtio sam tablu na izlazu iz Zrenjanina kada sam pre x godina išao za Kikindu, ništa više.
Besu Jon meteorolog u penziji ima mernu stanicu u dvoristu verovatno on salje podatkeCu da se raspitam!
Bas cu ga pitati,dobar sam sa njim.Besu Jon meteorolog u penziji ima mernu stanicu u dvoristu verovatno on salje
Neki tip Čačanke, nisam siguran samo koji.Kimi dobro ti je rodila sljiva. Koja je ovo sorta?
Padavinske stanice su vrlo jednostavne, kao što samo ime nalaže- one prvenstveno samo beleže padavinsku statistiku, snežnu, snežnog pokrivača i slično. Padavine možda i jesu svuda optimizovane automatikom sa klackalicom, ali procenu snega ipak mora da da čovek.Ovo me je stalno interesovalo.Padavinske stanice RHMZ ,gde se nalaze i kako izgledaju .
Ja sam umislio da je padavinska stanica na ulazu u selo iz pravca Zrenjanina .Tu se nalazi jedan ograđeni prostor koji ima kao neki stub na kojem je solarni panel ali nisam obraćao pažnju dali ima još nešto.Pre više godina znam da je jedna porodica imala "klasičan kišomer" a podatke su slali telefonom .
Svako to želi dragi moj Dukej, pisao sam ja o tome više puta, ali nažalost malo ko to ima da čuje. Ono što je elementarno oni ne mogu da održe, jer im noćna osmatranja iz Kikine i Zrenjanina ne postoje što je bruka i sramota. Kao glavna stanica za ČITAV BANAT ostade samo u noćnim časovima Banatski Karlovac....Ja bih predložio amaterskim meteorolozima sa serbianmeteo foruma da naprave neku peticiju da se automatske merne stanice postave na sve državne objekte gde to uslovi dozvoljavaju (postoji odgovarajući prostor i infrastruktura - internet i struja). Npr. na naplatnim stanicama na autoputevima, na zgradama opština, u poljoprivrednim stručnim službama i sl. Da se napravi što veća mreža za više podataka... Računam da to i nije neka velika investicija za državu.
Неос Мармарас, Никити, Вурвуру, Каламици или Сарти?U Grčkoj na Sitoniji kiša ne staje.
LagomandraМа питам ди си се ти паркир'о.