Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da nisam noćas prošao putem Bg Sremska Mitrovica ne bih verovao.. pravi potop na autoputu.. drug mi slao oko 5 slike iz NS sa potopljenim ulicama.. kod nas blaga kišica u par navrata. U suštini ništa i ne znači da pada mesec dana.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Imali su modeli pravo za potope, zbog sporopokretnih oblaka ali je to ispalo totalno na drugi način od onoga što se davalo. Ono juče u prvom delu dana je glavni krivac što se sve isteturalo. Pred mrak sinoć u jednom momentu radar bio prazan maltene a prvobitno je tada trebalo biti najjače. Ipak, nešto je naišlo i povadilo stvar, Joševa kod Loznice 103mm, Stepojevac 93mm na vrhu.

Jedino ostaje nejasno kako ovaj ukleti sektor oko Vršca ni u jednoj varijanti ništa ne može naposleno da zakači. U procepu, kišurina i u Rumuniji i ka Tisi a tu rupa. Gori je i od Zrenjanina. Neverovatno. Ipak deluje da se ova prugica od Samoša gurka na istok korak po korak pa valjda se konačno usidri neka kišurina.

6 lit u vukojebini ,dobro bar je Srem pokisao,nisu odavno :LOL: .
UKUPNO (za ovih par dana "kišnog talasa" ) do sadašnjeg trenutka (upravo dolazim sa "mjerne stanice" 😂) 22 litre....
Strašno su oblaci ",razuđeni" i neverovatno je koliko mogu blizu ili daleko da prođu pokraj nekog predela i na samo par km razmaka, istresu svu količine, a neko ostane suv ko barut....
Ne može se generalizovati jedna oblast (SREM 😀 ) da dobija, ili ne dobija kišu...
Eto, od jutros čitam ovde Galicija, veli oko 50+ litara "roknulo" kod njega, a kod mene, nekih 30 km vazdušne dalje na Istok, pola , skoro pola od te količine....

Poslednja izmena:
Kod mene je palo baš dosta. S obzirom da najavljuju još za danas i sutra, prebaciće 100 litara.
Čim se prosuši da se skida suncokret, zatim kukuruz. A soja neće stići pre oktobra.

Imali su modeli pravo za potope, zbog sporopokretnih oblaka ali je to ispalo totalno na drugi način od onoga što se davalo. Ono juče u prvom delu dana je glavni krivac što se sve isteturalo. Pred mrak sinoć u jednom momentu radar bio prazan maltene a prvobitno je tada trebalo biti najjače. Ipak, nešto je naišlo i povadilo stvar, Joševa kod Loznice 103mm, Stepojevac 93mm na vrhu.

Jedino ostaje nejasno kako ovaj ukleti sektor oko Vršca ni u jednoj varijanti ništa ne može naposleno da zakači. U procepu, kišurina i u Rumuniji i ka Tisi a tu rupa. Gori je i od Zrenjanina. Neverovatno. Ipak deluje da se ova prugica od Samoša gurka na istok korak po korak pa valjda se konačno usidri neka kišurina
Када си писао да ће ти облаци/фронтови да круже по балкану нисам мислио да ће тачка тог кружења бити и Смедерево.
Све нас је промашило ових дана...

Kišomeri su mi bili na prst od vrha kad sam hteo da odspem iz njih pa da onda izmerim tačnu litražu. Međutim spetljao sam se sa kišobranom i posudama tako da sam nešto i prosuo, ali tu je negde oko 60l...

Skrivena kamera...9 litara i dalje,ni kap od tada
QPuI3RK.jpg

По радару изгледа да облаци са пуно кише се врте у круг на територији северно и североисточно од новог сада то јест око нас да је нападало пуно стварно јесте али је велика штета што није пре месец дана све би било другачије

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh