Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zapadno od Kikinde je bila dobra oblacnost oko 2 popodne.

I opet u centralnoj Srbiji u samo 3 dana ponegde i do 100mm palo.. jedan neverovatni začarani krug. Evo noćas bez ikakve najave prosulo 17mm u Novom Selu, preključe i u subotu još 52mm..

No bitno da u Lokvama klinčeva i usrana kap ne može da padne… ja ne verujem da je ovo moguće bukvalno. I ovih dana obleće kao kuče oko kasapnice…

I opet u centralnoj Srbiji u samo 3 dana ponegde i do 100mm palo.. jedan neverovatni začarani krug. Evo noćas bez ikakve najave prosulo 17mm u Novom Selu, preključe i u subotu još 52mm..

No bitno da u Lokvama klinčeva i usrana kap ne može da padne… ja ne verujem da je ovo moguće bukvalno. I ovih dana obleće kao kuče oko kasapnice…
Nije ni ovde svuda isto. Dok S. Palanka, Paraćin, valjevske planine... plivaju, moj kraj je za ceo jul dobio 10 litara. U zadnja tri dana 26l.

kod nas od jednom se stustio neki oblak sa kisom.grmelo sa zapada i zahvatilo nas kraj,posle je otisao ka jugu

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Kad će kod nas više pasti?

Došli smo mi do kraja svakako, jer sem gde gde soje za ovu sezonu nema više čemu da pomogne. Možemo samo da se nadamo da će se nekad nakaniti da krene da popunjava rezerve koje fale a koje su enormne.

Odakle god da ide reportaža u Evropi sem istoka i severa, samo suša i spaljena trava. Gledam jedan London, u zadnja dva meseca dobio 20-ak litara kiše (prosek 221mm)...zaista gadna godina, vrlo blizu gadne 2003.
Epicentar suše kod nas naravno Banat, okolina Zrenjanina i produžetak ka Vršcu. Sličnih parčića ima i u delovima severoistočne Mađarske i severne i zapadne Rumunije.

Ma Paore i Miki, šta vredi što se nešto ucrta kad šablon nikako da se naruši. Ucrtavalo se 10-20x do sada i stalno na isti način maltene sve nestane, padne tek gde gde. Tužno ali istinito skroz.

Ja sam danas u Kladovu, na krajnjem istoku Srbije:

299147827_5758505717494576_4923628911084927747_n.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh