Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dakle modeli su predvideli kisu za jug Banata kao siguricu pa su se opet zavaravali! Ja vise ne znam gledaju li oni samo u zrna kukuruza ili koriste i pasulj?! Brukaju se za sav novac!Predosetio si nešto pomalo Aco. Iako su modeli naklonjeni bili uglavnom jugu Banata, lepo se to razvija i u delu Bačke i Srema. Majušni su to oblaci mislim, ali prilično vodonosni pa neko može dobiti finu kraću infuziju za atare. Jedan grmljavinski je trenutno tu okolo Odžaka.
Sva ova predvidjanja i prognoze kao da izracunavaju foto-modeli a ne visoko sofisticirani numericki modeli.Dakle modeli su predvideli kisu za jug Banata kao siguricu pa su se opet zavaravali! Ja vise ne znam gledaju li oni samo u zrna kukuruza ili koriste i pasulj?! Brukaju se za sav novac!
Taman da ne bude prašine sutra u špartanju.Lep pljusak da osvezi!
Bas tako. Pre su Karpati pravili vecu "presiju" (t.j. na veci deo), pa su kise bile ceste - bar mislim na te krajeve koje vise poznajem. Sad iste te kise ponekad se ne "dobace" ni do granice (mada ni njima nije sve jedno, setite se, da je u tom delu Banata - "rumunska strana" - ako se dobro secam prosle ili pretprosle godine bile istanjirane psenice...).Kod nas u idvoru opstina kovacica katastrofa u najavi vec sigurna, druga veoma susna godina nam je pred vratima...
Poljoprivreda je postala veliki rizik u ovom delu banata i srbije, kao da se pustara sa severa banata "spusta" nesto nize....