Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoć gledam potop od nedelje. A sad kažu 1-2-3 litre...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Najavljene kolicine padavina drasticno smanjene. Izgleda da ce se zavrsiti na folijarnom osvezenju.

Nista od kise nocas a vidim nista ni za sledecu nedelju, a bilo bi dobro da padne malo. Bitno da cele nedelje duva vetar, jedva uhvatio momenat da oprskam neke njive

Malo da padne ?,eh blago vama ako je to dovoljno.Nama ce opet psenice podbaciti ,ne kao prosle godine ali ako ne bude dobre kise uskoro ,nzm sta ocekivati od tog nalivanja zrna....Sve padavine ukinuli za sledecu nedelju,jeb.. ti vreme.

I ja sam video da od ponedeljka je najava za dobre kiše. Ajde da svi pokose i izvuku svoja sena pa onda da padne i biće dobro za svaki usev. Kao i za voće i povrće.

Otkud ovakve oscilacije sinoc je Ec davao obilnu kisu od nedelje pa na dalje danas ubdva izlaza sve ukinili.Neverovatno

To je valjda jedina profesija za koju niko ne snosi nikakvu odgovornost niti bilo šta, mogu da natrućkaju bilo šta i nikom ništa. Na primer stave mogućnost za kišu 50 posto, pa to može svaka budala da napiše i biće uvek u pravu dal pala kiša ili ne

Oni rade , ili bar samo procitaju i prevedu podatke iz trenutno najnaprednijih metoda koje postoje , to je prognoza a oni se potrude kolko je moguce da predvide . Sigurno ne fulaju namjerno , a nama , to nam je sto nam je , bolji iznor nema , nekad i pogode . Nemamo nikakav razlog da se bunimo na njih zato sto trenutno boljeg nacina nema.

Ili mozda ima , daodma demantujem sebe :haha: sad sam se sjetio da sam negdje procitao neku teoriju , da navodno postoje neke ekskluzivne super prognoze , koje neko radi , ali objavljuje samo za ogromne pare . Klijentu su im neki krupni igraci koima mnogo znaci tacna dugorocna prognoza i mogu mnogo da plate , npr neki mega trgovci npr polj proizvodima i slicno . Dal je tacno neznam

Kisa....znao sam da cu potreft....danas rasipacom prehranio hektar kukuruza a poslije pokosijo 1.2 ha trave za sjenazu..

Moralo je jedno potreft da pase

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh