Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar vama Nedelja nista ne znaci?! Dobro sto u nekim danima obelezenim crvenom u kalendaru ne radite a i da ne znate znacaj tih dana!
Nedeljom osim dvojice trojice u selu niko ziv ne da ne pali traktor nego apsolutno niko nista ne radi osim sto stoku hrani.

Jel znači da ako 6 dana pada kiša pa se ne radi ništa onda treba i u nedelju da se ne radi? Ako niko ne pipa ništa onda nemoj ni da hrani stoku. Mislim stvarno ljudi dokle ovo ide. Mnogo smo mi Srbi pobrkali neke lončiće.

Od srede najava ozbiljnih padavina.. (jeste da je to jos daleko ali treba planirati radove) Malo me plasi sve to, ozbiljno smo zagazili u april a najverovatnije se necu usuditi na setvu sad ako ostanu ovakve prognoze, ima da ga zalepi odozgo svu energiju ce potrositi samo da izbije.. :rolleyes:

Kod nas se uvek radilo nedeljom ako nije neki svetac. Govorili stari Bog prašta seljaku... A i kad je ovakvo vreme i pada kiša svetac ti je hteo ne hteo...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Peet ima u bibliji, pitaj čak i naše sveštenike pa će ti ne rado potvrditi, na mnogo mesta gde se taj odmor za sedmi dan spominje i zamisli - piše subota. Nema nigde ni pomena od nedelje. To su se, kao i za mnoge druge stvari, crkvene glavešine dogovorile da promene. Seli ljudi na jednom od zasedanja u Nikei i izglasali. Znači nije božija volja, već ljudska.

Detelina i vrsidba se radi nedeljom ako se mora zbog vremena tj najavljene kise,ostali poslovi definitivno mogu cekati dan dva.......ovo za stoku ko je napisao bolje da obrise post jer odavno vecu glupost nisam procitao

@ACA RAIC ti onda odmaraj subotom,svakako i sam kazes da je jedan dan za odmor

Peet ima u bibliji, pitaj čak i naše sveštenike pa će ti ne rado potvrditi, na mnogo mesta gde se taj odmor za sedmi dan spominje i zamisli - piše subota. Nema nigde ni pomena od nedelje. To su se, kao i za mnoge druge stvari, crkvene glavešine dogovorile da promene. Seli ljudi na jednom od zasedanja u Nikei i izglasali. Znači nije božija volja, već ljudska.
Ono za Subotu sta pise to pise u starom zavetu i to je tako onda bilo.
Isus je dosao na zemlji da mnogo toga promeni i sa novim pravilima i zavetima.

Detelina i vrsidba se radi nedeljom ako se mora zbog vremena tj najavljene kise,ostali poslovi definitivno mogu cekati dan dva.......ovo za stoku ko je napisao bolje da obrise post jer odavno vecu glupost nisam procitao

@ACA RAIC ti onda odmaraj subotom,svakako i sam kazes da je jedan dan za odmor
Ne radi se kod nas ni detelina ni vrsidba Nedeljom, a sto se tice hranjenja stoke slazem se da je Mirban glupost napisao.

Čitam par postova unazad pa ponovo pogledam da li sam u izabranoj temi ili "Verske prilike 2021 - oj godini".
Kako na ovom forumu ima raznih ljudi, raznih profila, obrazovanja, shvatanja, ubeđenja...mislim da je priča o verovanju u Boga, pravilima koja nalažu crkva, verovanja, ubeđivanja i ostalo najmanje mesto ovde.

Posteno da vam kazem, apsolutno me zanima koji je dan, da li je i koji praznik, kada se ima vremena i volje da se uradi nesto, posao se zavrsava i ide se dalje, kud sunce tud i ja....

Nisam ni znao kakva ce rasprava ispasti sto ja sejem u nedelju,ljudi ne morate vi da sejete ,ja cu i ne vidim problem oko toga. Dok sam radio u firmi ,vikendom sam obabljao poslove oko poljoprivrede,a kada sam radio i vikendom , poljoprivredu sam radio kada stignem,i danju i nocu . Kamion sam morao da vozim i vikendom i praznikom ,kada god je to firma zahtevala od mene. Da sam rekao necu,zahvalili bi mi se na saradnji i cao. Kada smo punili barze u luci u Pancevu psenicom ,vozio sam bez prestanka 4 dana i tri noci,spavao vrlo malo,da je policija videla moje tahografe isao bih na robiju,ali tako je zahtevano od sefa i ja sam radnik koji obavlja posao,takva je poljoprivreda i sav posao oko nje

Nisam ni znao kakva ce rasprava ispasti sto ja sejem u nedelju,ljudi ne morate vi da sejete ,ja cu i ne vidim problem oko toga. Dok sam radio u firmi ,vikendom sam obabljao poslove oko poljoprivrede,a kada sam radio i vikendom , poljoprivredu sam radio kada stignem,i danju i nocu . Kamion sam morao da vozim i vikendom i praznikom ,kada god je to firma zahtevala od mene. Da sam rekao necu,zahvalili bi mi se na saradnji i cao. Kada smo punili barze u luci u Pancevu psenicom ,vozio sam bez prestanka 4 dana i tri noci,spavao vrlo malo,da je policija videla moje tahografe isao bih na robiju,ali tako je zahtevano od sefa i ja sam radnik koji obavlja posao,takva je poljoprivreda i sav posao oko nje
Pomesao si trgovinu i poljoprivredu ali ok....da li se trguje psenica nedeljom nema veze sa poljoprivredom(sto vazi i za sefa i firmu u kojoj si radio)...u mom postu sam spomenuo kisu sto i jeste naziv ove teme vremenske prilike(godina nije bitna)...svako ko zeli neka radi kada hoce ali bas nedeljom da se mora raditi silom prilka,onda svaka cast imate preko 100jutara pa se plasite da necete uspeti na vreme uraditi....inace od nedelje javljaju ozbiljnu kisu,30L pa navise kako gde

Pa ima preko sto jutara,naravno. A da ne bih mozda odbio coveka kojem kosim godinama da mu radim psenicu nedeljom ,pa ako necu ja ima ko hoce. Poljoprivreda se radi kada moras,i kada vremenske prilike ti to dozvole,grrh je ukrasti i slagati,a ne raditi i biti vredan. Vidim crkve su pune nedeljom od tih vernika,kako da ne ,ja radim a oni sede po kafanama i kladionicama

Pa ima preko sto jutara,naravno. A da ne bih mozda odbio coveka kojem kosim godinama da mu radim psenicu nedeljom ,pa ako necu ja ima ko hoce. Poljoprivreda se radi kada moras,i kada vremenske prilike ti to dozvole,grrh je ukrasti i slagati,a ne raditi i biti vredan. Vidim crkve su pune nedeljom od tih vernika,kako da ne ,ja radim a oni sede po kafanama i kladionicama
Procitaj moj prvi post o kosidbi tj vrsidbi i sve ok

Samo neka pada,danas provejavao po 3-4 puta sneg,kisa,vetar haos od vremena,orao sam za detelinu...tri dana vec ujutru minus udara,ujutru kazu opet -3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh