Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Van teme smo pa necu dalje osim da kazem, jeb..s posao i veru kad nesto svesno ili namerno radis sto ne treba a posle se nadas da uz recenicu Boze pomozi sve tise prasta.Verovatno ce reći pre posla Bože oprosti i Bože pomozi.
Ono za Subotu sta pise to pise u starom zavetu i to je tako onda bilo.Peet ima u bibliji, pitaj čak i naše sveštenike pa će ti ne rado potvrditi, na mnogo mesta gde se taj odmor za sedmi dan spominje i zamisli - piše subota. Nema nigde ni pomena od nedelje. To su se, kao i za mnoge druge stvari, crkvene glavešine dogovorile da promene. Seli ljudi na jednom od zasedanja u Nikei i izglasali. Znači nije božija volja, već ljudska.
Ne radi se kod nas ni detelina ni vrsidba Nedeljom, a sto se tice hranjenja stoke slazem se da je Mirban glupost napisao.Detelina i vrsidba se radi nedeljom ako se mora zbog vremena tj najavljene kise,ostali poslovi definitivno mogu cekati dan dva.......ovo za stoku ko je napisao bolje da obrise post jer odavno vecu glupost nisam procitao
@ACA RAIC ti onda odmaraj subotom,svakako i sam kazes da je jedan dan za odmor
Pomesao si trgovinu i poljoprivredu ali ok....da li se trguje psenica nedeljom nema veze sa poljoprivredom(sto vazi i za sefa i firmu u kojoj si radio)...u mom postu sam spomenuo kisu sto i jeste naziv ove teme vremenske prilike(godina nije bitna)...svako ko zeli neka radi kada hoce ali bas nedeljom da se mora raditi silom prilka,onda svaka cast imate preko 100jutara pa se plasite da necete uspeti na vreme uraditi....inace od nedelje javljaju ozbiljnu kisu,30L pa navise kako gdeNisam ni znao kakva ce rasprava ispasti sto ja sejem u nedelju,ljudi ne morate vi da sejete ,ja cu i ne vidim problem oko toga. Dok sam radio u firmi ,vikendom sam obabljao poslove oko poljoprivrede,a kada sam radio i vikendom , poljoprivredu sam radio kada stignem,i danju i nocu . Kamion sam morao da vozim i vikendom i praznikom ,kada god je to firma zahtevala od mene. Da sam rekao necu,zahvalili bi mi se na saradnji i cao. Kada smo punili barze u luci u Pancevu psenicom ,vozio sam bez prestanka 4 dana i tri noci,spavao vrlo malo,da je policija videla moje tahografe isao bih na robiju,ali tako je zahtevano od sefa i ja sam radnik koji obavlja posao,takva je poljoprivreda i sav posao oko nje
Procitaj moj prvi post o kosidbi tj vrsidbi i sve okPa ima preko sto jutara,naravno. A da ne bih mozda odbio coveka kojem kosim godinama da mu radim psenicu nedeljom ,pa ako necu ja ima ko hoce. Poljoprivreda se radi kada moras,i kada vremenske prilike ti to dozvole,grrh je ukrasti i slagati,a ne raditi i biti vredan. Vidim crkve su pune nedeljom od tih vernika,kako da ne ,ja radim a oni sede po kafanama i kladionicama